Черният чай е полезен при отслабване! Вижте защо

Черен чай

Със сигурност сте чували какво ли не за черния чай. Знаете, че може да ви ободри, че ако прекалите с него, може да покачи ритъма на сърцето, че има полезни свойства. А чували ли сте, че от него може да отслабнете? Малко са хората, знаещи това.

Бъдете и вие от тях. Ето и няколко причини защо черният чай е полезен при премахването на излишните килограми.

Има няколко активни съставки в тонизиращата напитка, които усилват ефекта на вашата диета. Най-важните от тях са теинът, ксантинът, флавоноидите, витамините С и В.

Когато са комбинирани, тези вещества имат мощно диуретично действие. Специално теинът увеличава клетъчния метаболизъм и храносмилането. Антиоскидантните свойства на чая, от друга страна, подобряват работата на клетките и предотвратяват натрупването на мазнини.

Консумацията на черен чай намалява липидите в кръвта. Отделно от това свойството на тази напитка да забързва ритъма на сърцето увеличава изразходването на калории. Това обаче не означава, че трябва да пиете ежечасно тонизиращата напитка. Точно обратното – тя трябва да се приема с мярка. Консумацията трябва да е съчетана с физически упражнения.

черен чай

Все пак, ако вече сте на лека диета, консумацията на черен чай обещава, че в срок от седем дни ще се разделите с поне още от 3 до 5 килограма повече от предвиденото. Главното условие – трябва да се яде три пъти на ден, 20 минути преди хранене да се пие чаша прясно сварен черен чай без захар. В този случай общото калорично съдържание на приема на храна не трябва да надвишава 500 калории на ден.

Важно е да се знае, че употребата на тонизиращата напитка не трябва да е безогледна. Хора с високо кръвно налягане и анемия трябва много да внимават с черния чай. Ако сте с анемия, пийте го доста време след хранене, за да не пречи на усвояването на желязото.

Заради съдържащия се в него теин, който е идентичен с кофеина, черният чай може да предизвика безсъние. Други нежелани ефекти са запек и стомашни киселини. Да не се пие черен чай, ако сте бременна или кърмите.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати