gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Митове за витамините

Митове за витамините

Янка ГорановаЯнка Горанова
Готвач
10014127558
Митове за витамините
Сушилник за прибори с 3 отделения и подложка за оттичане
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сушилник за прибори с 3 отделения и подложка за оттичане
5.50 лв.
Виж ››

Когато искаме да получим повече витамини, прибягваме към повече плодове, зеленчуци и всички храни с високо витаминно съдържание. Но дали можем да си набавим достатъчно витамини само от храната? Ето няколко мита и заблуди за витамините.

Повечето от нас смятат, че можем да си добавим витамини и минерали чрез храната, това обаче съвсем не е достатъчно. Поради неправилно отглеждане и изтощение на почвата, в която растат плодовете и зеленчуците, те губят голяма част от витамините си.

Когато една и съща култура се засява на едно и също място години наред, тя губи хранителните си вещества, което съответно се отразява и на плода. Така в днешно време до нас, крайните потребители, съвсем не достига това високо качество и всички витамини, както е било с храните преди години.

Друга заблуда или мит за витамините е, че качеството на мултивитамините не е от значение. Това объркване става, защото на пазара има много голямо разнообразие от марки и производители. Така на потребителите ни е много трудно да си изберем качествен продукт.

Тук най-важно е да сме наясно какво даваме на тялото си. Доказано по-ефективни са течните мултивитамини. Тялото ни усвоява до 98 % от витамините и минералите в течна форма. При витамините под формата на таблетки този процент е до 20 %.

Важен фактор за качеството на витамините е и цената. Тук високата цена обещава и високо качество.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати