gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Пълнее ли се от макароните?

Пълнее ли се от макароните?

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
12730883k
Макарони
Универсален панер-органайзер за отцеждане - 45 см-16%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсален панер-органайзер за отцеждане - 45 см
11.00 лв.
9.24 лв.
Виж ››

Понякога макароните са идеалната практична вечеря комбинация с различни сосове. От тук възниква и въпросът, докато си ги хапваме сладко, сладко: Пълнее ли се от макароните? Отговорът е: Не!

Но не бързайте да се радвате, защото се пълнее от различните продукти, с които се приготвят макароните.

Макароните са богати на въглехидрати и дават енергия на организма. Ниският въглехидратен прием може да доведе до спирането на мускулната енергичност на организма.

При направени проучвания от учени от университета Съри в Англия е установено, че студените макарони потискат глада. Те твърдят, че когато се оставят да се охладят, макароните променят молекулярната структура, стават като устойчиво нишесте.

Тялото ги възприема като влакна, които произвеждат по-малко количества глюкоза и помагат на полезните бактерии в червата. Според учените охладените макарони, след като се затоплят и консумират, са по-полезни, тъй като свалят нивото на кръвната захар наполовина.

Паста

Полезни са макароните от пълнозърнесто пшенично брашно. За да не се пълнее от макарони, учените препоръчват да се консумират вместо за вечеря за обяд. Освен с макарони, за да си набавите необходимите въглехидрати за организма, е необходим и приемът на други въглехидрати, съдържащи се например в хляба, гевреците и пр.

Ако сте на диета, приемът на поне една водна чаша макарони на ден няма да ви навреди.

Трябва да се внимава и при приготвянето на сосовете и използваното масло. Вместо сос Бешамел или Сметанов сос, могат да се използват различни зеленчукови или доматени сосове. В никакъв случай не трябва да се използва маргарин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати