Кои са най-пристрастяващите храни?

Сладолед

Няма начин да не сте забелязали, че има храни, които си похапвате с охота и буквално всеки ден можете да ядете. Причината за това според специалистите е, че определени хранителни продукти водят до пристрастяване. Обикновено пристрастените към храна не само обожават определен продукт, но и не са в състояние да контролират приема му.

Всъщност цели двадесет процента от населението на планетата изпитва силно влечение към храна, а зависимостта, която тези хора развиват, може да се сравни с тази при алкохолиците и личностите, употребяващи наркотични вещества, смятат експертите.

Храните, които водят до най-лесно пристрастяване, си приличат по това, че имат високо съдържание ма захар и мазнини, но все пак могат да бъдат разделени в няколко подгрупи. Първият вид са така наречените лесно пристрастяващи храни. Сред тях спадат чийзбургерите, пържените картофи, тортите и сирената.

Втората подгрупа събира средно пристрастяващи храни, сред които чипсовете, пицата, шоколадът, бисквитите и сладоледът. В третата подгрупа пък попадат по-малко пристрастяващи храни, които също имат редица запалени фенове. Това са пуканките, беконът, пържолите, пърженото пиле, зърнените закуски и тестените продукти, съобщава foodpanda.

По-старо изследване също разкри кои храни водят до най-лесно привикване. Освен пържените картофки, тортите и шоколадът като пристрастяващи се посочват още бонбоните, сладоледът, поничките, пастата и чипсът.

Пуканки

Диетолози съветват, че пристрастяването към хранителни продукти е много сериозно състояние, което не бива да се подценява. Всички тези продукти, които хората развиват зависимост, са богати на сол, захар, мазнини и куп вредни съставки.

Консумацията им води не само до покачване на теглото, но и до поява на диабет, проблеми с концентрацията, нарушена подвижност и много други проблеми. Приемът им може да носи удоволствие на консумиращия ги, но реално удоволствието от това е само временно и носи повече вреди, отколкото ползи.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати