Най-безполезните кухненски уреди

Сокоизстисквачка
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods-29%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
28.00 лв.
20.00 лв.
Виж ››

Има много кухненски принадлежности, без който животът ни никога нямаше да бъде същия. Има обаче и такива, които са напълно ненужни. Ето кои са осемте кухненски уреда, за които само прахосвате парите си:

Центрофуга за салата

Центрофуга за салата

Закупуването на огромна купа, предназначена да суши салатата ви, може да е забавно, но и крайно непрактично. Измийте салатата и просто я оставете настрани да се оттече за няколко минути. Освен пари така пестите и място.

Сокоизстисквачка

Колкото и здравословно да ви звучи, този уред е нужен в домакинството само ако сте напълно убедени, че ще го използвате всеки ден. Имайте предвид и че сокоизстисквачките са крайно трудни за почистване, което може да откаже дори най-големите ентусиасти.

Микро ренде

Рендето е особено важно във вашето ежедневие в кухнята. Микро рендетата със специално предназначение като това за сирене и лимони обаче е напълно ненужно. Със същия успех може да използвате обикновеното си ренде.

Преса за бургери

Преса за бургери

Ако нямате заведение за сандвичи, то този уред е напълно излишен. Все пак можете да смачкате кюфтето по много други начина.

Уред за млечна пяна

Млечна пяна

Колкото и да обичате кафе във всичките му варианти, влагането на пари в каквито и да било джаджи за приготвянето му е абсурдно. Една обикновена кафе машина с приставка за капучино е напълно достатъчна.

Гофретник

Проучванията показват, че този уред се използва средно веднъж годишно от закупилите го. Ако не сте убедени, че ще използвате гофретника два пъти седмично, то изобщо не си го купувайте. Правилото важи с пълна сила за машината за паста.

Белачка за чесън

Просто използвайте нож. Много по-лесно, а и – безплатно.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Sevi
Sevi
04.02.2017 19:14
Съгласна съм за всеки от тези уреди, като към тях и аз бих добавила няколко, които не ми се е налагало да ползвам и това са : уред за мъфини, яйцеварка (че кой не може да си сложи 5 яйца във дълбок тиган с вода на котлона и да ги свари), нутрибулетите (много нашумелите на последък - кухненския блендер върши същата работа),както и доста други измислени само за пари.
0
0
Величка Щърбанова
За сокоизтисквачката мога да поспоря! Вярно е, че не я използвам ежедневно- пролетта и лятото даже хич. За сметка на това обаче есента и зимата яко си я товаря. И не намирам нищо сложно в почистването и след употреба!
0
0