Къде да сложите млякото в хладилника?

Хладилник

Хладилникът е вероятно единственият уред, който никога не спира своята работа във всяко домакинство. Дали обаче в забързаното си ежедневие вие се замисляте на кое точно място да сложите даден продукт в него?

По-скоро отваряте вратата му и пъхвате, където видите свободно място.

Това често се оказва грешно за съхранението на самия продукт, а в някои от случаите дори затруднява работата на уреда.

Всъщност най-горната лавица и поставките на вратичката са местата с най-висока температура, така че много трябва да внимавате какви продукти слагате там.

Продуктите, които се явяват най-чувствителни към температурните разлики, са млякото, суровото месо и рибата. Те се смятат за рискови храни, защото при неправилното им съхранение бързо се развива бактерия, която е опасна за човешкия организъм.

Прясно мляко

Ако искате да удължите живота на изброените по-горе продукти и те да бъдат годни за консумация за по-дълъг период, то вие задължително трябва да избирате за тях място, което е по-ниско и максимално най-отзад в хладилника.

Това са и местата с най-ниската температура в него. Ако сложите там кутията си с мляко, то ще бъде все още годно за пиене дори и седмица след като изтече срокът на годност, написан върху опаковката му.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати