Три причини да наблегнем на постната храна

Три причини да наблегнем на постната храна

Все повече хора в света са вегетарианци. Близо 30% от тях са променили начина си на хранене, не само от хуманна гледна точка, но и за да подобрят своето здраве и за по-добър външен вид.

Създават се кампании, в които хората приемат за един ден да изключат месото от менюто си. Това намалява риска от хронични заболявания, човек се чувства по-бодър, свеж и изглежда по-добре.

Всичко това допринася за опазването на планетата и опазване броя на животните. В някои държави като Китай животинската храна се изключва за два пъти в месеца. Веднъж в началото и втори път в края на месеца. Ползите от консумирането на постна храна са големи, те могат да стимулират човек да премине към нов модел на хранене.

Първата и основна причина е, че се подобрява здравето. Постната храна намалява риска от сърдечно-съдови заболявания. Смъртността при хора, които не консумират месо, е много по-ниска, и по голяма е при тези, които си хапват месце на воля.

Три причини да наблегнем на постната храна

Намалява се риска от рак на стомаха, рак на гърдата, на дебелото черво. Подобрява се холестеролът, нивото на кръвната захар е в норми, кръвното се стабилизира. Втората по ред важна причина да променим начина си на хранене е загубата на тегло. Хората, които консумират мазни меса имат много висок индекс на телесната маса, докато хората любители на постна храна са по-здрави и по-слаби.

Те нямат нужда от диети, това се дължи на растителните храни, които консумират. Тези храни са богати на фибри и антиоксиданти. Постните храни трябва и да се готвят по здравословен начин, за да бъде ползата от тях максимална. Така вие ще сте свежи, красиви, слаби и привлекателни. С две думи ще сте един щастлив човек с много енергия и настроение.

Когато човек е гладен, той става раздразнителен и неработоспособен. Консумирайте повече плодове и пресни зеленчуци между основните хранения. Така ще се чувствате сити и ще ви е леко на стомаха.

Трета по важност причина да промените начина си на хранене е добрият външен вид. Антиоксидантите от постната храна подобряват пигмента на кожата. Пресните плодове и суровите зеленчуци ще ни запазят от стареене и бръчки. Кожата, косата и ноктите ще са здрави и с добра еластичност. Затова - хранете се добре и бъдете здрави и красиви!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати