Салатен синап - новата салата, която трябва да опитате!

Синап

Любителите на пикантната храна обикновено използват горчица или чили, за да направят салатите си по-подобаващи на вкуса им. Салатният синап е растение от семейство Зелеви, което често бива наричано салатна горчица.

Вкусът му е силен и пикантен, така че не само че овкусява перфектно салатите, ами също така повишава и апетита. Богат е на витамини и микроелементи, които влияят благотворно на човешкия организъм.

Точно поради споменатите по-горе причини все повече хора го предпочитат като вкус пред обикновените зелени салати, с които всички сме свикнали. Салатният синап е в пъти по-интересен на вкус от останалите салатни зеленчуци, а пък и отглеждането му се оказва сравнително лесно.

Обичайно се засява през пролетта или есента, защото семената се нуждаят от 1-3 градуса за да покълнат, а пък развитието му върви най-добре, когато температурите достигнат интервала 18-20 градуса. Не е претенциозен и вирее еднакво добре както сам в леха, така и в съжителство с други зеленчуци.

Единственото му изискване е да се полива често и да се наторява с органични торове. Семената се посаждат на дълбочина до 1 см на разстояние 5-7 см между тях и около 30 см между редовете.

Салатен синап

Когато започнат да се образуват цветоносни стъбла и листата са достигнали 25 см, вече спокойно можете да ги оберете.

Освен в салатата си можете също така да използвате листата на Салатния синап в супата си или пък да ги добавяте към различни туршии.

Добре е обаче, преди да се захванете сериозно с отглеждането му, да го опитате, за да сте сигурни, че вкусът му няма да е прекалено остър за вашия стомах.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Веселина Константинова
Не съм срещала такъв синап и ще ми е интересно да го опитам!
0
0
Gergana Tsvetanova
Gergana Tsvetanova
29.09.2016 10:03
Интересно
0
0