Десет ефективни начина за ускоряване на метаболизма

Пиене на вода

Ускоряването на метаболизма е начин да активизирате обмяната на веществата, да повишим изгарянето на мазнините и да не допускаме да трупаме килограми.

Ето какво трябва да спазвате, ако искате да забързате метаболитните процеси в тялото си

1. Не гладувайте

За да намалите количеството калории в менюто си, не е нужно да се гладува, а само да се ограничим в избора на храна. През деня да имате 3 основни хранения и 1-2 закуски между тях. Разпределете енергията така: 25% на закуска, 35 % на обяд, 15 % на вечеря и за двете междинни закуски по 25 %. Този режим ще ви помогне да поддържате високо ниво на метаболизма.

2. Пийте кафе или чай

Кофеинът стимулира нервната система. Две чаши кафе или зелен чай ще ускорят обмяната с 8 %, което ще увеличи разхода на енергията ви.

3. Не пропускай закуската

Тя ще ви зареди с енергия за целия ден и ще активизира метаболизма ви. Жени, които пропускат закуската, страдат 4 пъти повече от излишно тегло. Може да е само чаша кисело мляко, но това е важно за метаболизма.

закуска

4. Живей активно

За добър метаболизъм не е нужно просто да спортувате, а и да се движите повече. Слизайте по стълбите без асансьор, разговаряйте по телефона прави, а не седнали - така се увеличава разходът на енергия с 350 калория на ден.

5. Приемайте витамин D

Tой е необходим за съхранение на мускулната тъкан, която основно гори калориите. Той се съдържа в рибите, морските дарове, сирене тофу, овесени ядки и яйцата.

Витамин D

6. Купувайте екопродукти

Ако в мастните клетки се съдържат много органохлориди, то метаболизмът се забавя. Пестицидите в плодовете и зеленчуците провокират натрупването на мазнини, затова купувайте екопродукти. Най-добри са ябълките, грозде, ягоди, нектарини и круши.

7. Яжте по-често белтъчени

Белтък трябва да има във всяко хранене. С него се поддържа мускулната маса. Оптималната доза е 100 г постно телешко, 2 с.л. ядки или 200 г кисело мляко. Това ще увеличи разхода на енергията с цели 35 %

8. Избирайте продукти, богати на желязо

Това вещество е необходимо да транспортира кислорода, който участва в изгарянето на калориите. При недостиг има умора, а обмяната на веществата се забавя. Включете в менюто си морски продукти, постно месо, боб, спанак и пълнозърнести храни. А недостигът на калций води до забавяне на метаболизма. С повече калций в храната организмът ще усвоява по слабо мазнините.

Спанак

9. Ограничете алкохола

Той забавя изгарянето на мазнините, защото организмът черпи енергия от алкохола. Два коктейла са достатъчни. за да се намали изгарянето на мазнините с 73%.

10. Пийте студена вода

Ако изпивате по 6 чаши вода на ден, може да изгорите допълнително 50 калории, а за година това е 2 килограма. Това е защото организмът ни губи енергия за загряване на водата. Спазвайте тези правила и ще сте здрави и щастливи!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати