Вижте кои здравословни проблеми може да излекувате с мед и канела

1 от 14 Снимки

1. Артрит


Взимайте сутрин и вечер по една чаша топла вода, в която са разтворени две супени лъжици мед и една оскъдна чаена лъжичка канела на прах.

Ако се приема редовно, съединението може да облекчи хроничен артрит;

Комбинацията от мед и канела е мощен природен антибиотик с антимикробно и противовъзпалително действие. Природният еликсир може да реши много здравословни проблеми.

За да се възползвате максимално от лечебния ефект на комбинацията мед и канела, трябва много добре да знаете какви са ползите и ефектите от двата продукта по отделно, както и как и в какви грамажи да ги комбинирате.

Нужно е да подхождате внимателно към ароматната подправка, защото в умерени количества канелата е много полезна, но може да е вредна, ако прекалявате с нея. Когато я ползвате като подправка и аромат за вашите канелени сладкиши, е добрият вариант, но ако увеличите ударно дозата ѝ като лечебно средство, това може да предизвика нежелани странични реакции от канелата. Винаги предпочитайте цейлонска канела, защото масовият ѝ и по-евтин вариант е Касия, която съдържа вещества, които във високи дози може да не са полезни за здравето.

Медът е от суперхраните, за които се говори само добро или нищо. Но не забравяйте - той е много калоричен и хранителен - трябва да се хапва в умерени дози. Ако цял ден ходите с лъжицата и бъркате в буркана с меда, може да излекувате един проблем, но да си причините друг здравословен такъв.

За да повдигнете имунитета, да понижите кръвната захар, да подобрите храносмилането и възбудите апетита, заложете на комбинацията от мед и канела.

Предлагаме ви и няколко изключително практични рецепти с мед и канела, които ще бъдат полезни за нашето здраве и които можете да разгледате в галерията по-горе. Пригответе си канела на прах и буркан мед и поведете борбата срещу инфекциите.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Стоянка  Русенова
Пробвала съм тази рецепта и сам доволна
4
2