Топ съвети за преодоляване на захарната зависимост

1 от 11 Снимки

1. Далеч от очите, далеч от сърцето и устата


Ако шоколадът ви е под ръка, много лесно може да си го похапнете. Трудно е да се яде нещо, което не е близо до вас, така че се отървете от сладките изкушения и ги заменете със здравословна храна. Ако ви се прияде шоколад и трябва да посетите най-близкия магазин, голяма е вероятността, че ще се откажете от идеята за нещо сладко.

Не минава нито един ден, без да се почерпите с няколко от любимите си райски сладкиши? Не можете да кажете Лека нощ, без да довършите вечерята си с шоколад? Ставате раздразнителни, когато вашият любим забрави да ви купи желания кроасан? Не можете да се концентрирате върху ученето, когато до вас няма сладки бонбони?

Много хора ежедневно чувстват силно желание за сладки храни, които описват като зависимост към захар. И не са далеч от истината - захарта наистина може да създаде зависимост.

Проявеното желание за сладки храни не е тревожно. Но ако желанието за сладко се появява твърде често и не можете да го игнорирате, значи имате проблем.

Не е тайна, че прекалената консумация на захар е заплаха за здравето и може да доведе до наднормено тегло, дентални проблеми, подуване на корема, главоболие и др.

Следните съвети ще ви помогнат да намалите консумацията на захар и да поддържате необходимостта за сладки храни в границите на нормалното:

В моменти на криза си вземете дъвка. Искате да се отървете от желанието за сладко? Поощрете се с дъвка. С ментовия вкус ще "залъжете" мозъка и скоро желанието за вкусни пастички ще изчезне.

Всъщност, вие посягате към сладкото, когато търсите спокойствие и щастие, защото захарта подобрява настроението. Когато усетите, че негативните емоции ви атакуват, станете и направете нещо, което ще ви разсее. Дори и малък телефонен разговор с желан човек или най-добър приятел, може да ви спаси от един шоколад, т.е. над 500 калории./page

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати