Разликата между американски и английски мъфини

Мъфини
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня-25%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня
20.00 лв.
15.00 лв.
Виж ››

Мъфинът е вид малко кексче - сладко или солено. Мъфин идва от френската дума mofflet, която означава мек, което се използва за хляб. Мъфините са популярни по цял свят като сутрешна или следобедна закуска.

Има два вида мъфини - английски и американски. Английските не са разпространени извън Обединеното кралство, ето защо, когато става дума за мъфини, се има предвид по-популярната американска разновидност.

Английските мъфини са кръгли и плоски, дебели са 2-3 см и се пекат на тиган или под грил. Основни съставки на тестото са мая, мляко, брашно, захар и сол.

Скони

За разлика от тях американските мъфини се приготвят с бакпулвер или сода и се пекат в специални формички във фурна при температура между 170-190 градуса за около 20-30 минути.

Мъфините биват сладки и солени. Основните продукти, от които се приготвят, са брашно, бакпулвер или сода, мляко, яйца, захар и мазнина. Обикновено се използват и добавки - плодове, ядки, шоколад, стафиди, сирена, колбаси, които им придават аромат и вкус. В някои рецепти предвиждат посипването на мъфините с щрусел - смес от масло, брашно и счукани ядки, поливане с глазура.

Може да печете мъфините в метална тавичка с гнезда и незалепващо покритие или в силиконови формички. Силиконовите тавички с гнезда са удобни, защото продуктите не залепват за формите, не е необходимо да можете гнездата с масло при всяко печене, а само веднъж при първото печене.

Американски мъфини

Друг плюс на тези форми е тяхната многофункционалност - освен мъфини може да ги използвате за варене на кремове и пудинги на водна баня. Може да слагате в гнездата и хартиени капсули - в този случай готовите мъфини ще бъдат предпазени от изсъхване.

Ако се снабдите с разноцветни хартиени капсули, ще направите мъфините си много по-весели.

Мъфините се приготвят бързо и лесно, имат богато разнообразие от рецепти, във всяка от които всеки може да добави и нещо от себе си.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати