Студено вино само за няколко минутки

Изстудяване на виното
Кана с преса за кафе и чай  600 мл-23%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Кана с преса за кафе и чай 600 мл
16.00 лв.
12.32 лв.
Виж ››

Както добре знаем, вкусът на бялото вино е най-силен и приятен, когато то е поднесено охладено. Не е препоръчително обаче виното да се държи в хладилника, тъй като то по принцип се нуждае от тъмни пространства с подходяща умерена и постоянна температура.

Понякога неканени и неочаквани гости ви изненадват и вие се притеснявате, че не сте успели да приготвите любимата им напитка по подходящия начин. Не се притеснявайте - с подръчни материали и няколко добри съвета от специалисти по виното вие ще се справите безпроблемно.

Според експерта Марк Олдмън много полезна в подобни ситуации може да се окаже малка кофичка или купа, която да напълните почти до средата с кубчета лед, след което трябва да долеете още 2-3 пръста вода над леда. Водата ще запълни кухините между буците лед, като по този начин няма да останат въздушни джобове, които да не охлаждат виното. Слагате бутилката и само след 4-5 минути ще видите, че метода определено върши работа. За още по-бързи резултати може да добавите и две-три щипки сол към ледената вода.

Друг винопроизводител пък споделя от собствен опит, че най-лесно и бързо изстудява виното си, като намокря кухненска хартия, с която увива винената бутилка. Само след 10 минути във фризера, увита по този начин, бутилката изстива като че ли е прекарала поне час там.

Ако предвиждате, че може да изпаднете в подобна ситуация и няма да имате никакво време за охлаждане, превантивно може да държите плик с гроздови зърна във фризера. Просто пускате няколко в чашата, когато наливате виното, и те променят температурата му, без обаче да го разреждат и вредят на вкуса му (както прави ледът).

Бяло вино

Не забравяйте, че божествената напитка се консумира леко охладена, а не ледено студена, така че без излишни притеснения - докато настаните гостите и си кажете няколко приказки, вече ще имате възможността да им се поднесете и пълни чаши.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати