Ето ги признаците, че се храните нездравословно

Ето ги признаците, че се храните нездравословно

1 от 5 Снимки

1. Бързо огладняване


Повечето хора трупат излишни килограми не толкова от основното хранене (закуска, обяд или вечеря), колкото от хапването между тях. Въпреки че не броим тези междинни приеми на храна, те си оказват голяма тежест и се натрупват в организма. Най-често представителките на нежния пол имат проблем със закуската, защото или я пропускат, или я заменят само с кафе или чай.

Именно закуска, която включва кофичка кисело мляко с мюсли или просто плод, води до бързото огладняване. Това е най-честата ситуация в офиса, когато нямаме достатъчно време за правилната закуска. Сутрин тялото ни се нуждае най-много от енергия, нивата на стресовия хормон са най-високи, а една здравословна и обилна закуска спомага за намаляването му. Опитайте и няма да почувствате глад преди да е станало време за обяд.

Много често си мислим, че след като се храним по няколко пъти на ден, имаме пълноценно и здравословно меню. Трябва да знаете обаче, че честата консумация на хранителни продукти изобщо не е гарант за това, защото най-важно е дали храната, която поглъщаме, е богата на хранителни съставки.

Но как да разберем дали това е така? На този въпрос трудно може да се отговори еднозначно и само с няколко думи. Според специалистите по хранене има няколко сигурни признака, които показват, че храненето ни е нездравословни и непълноценно.

Вижте кои са те в галерията по-горе и ако смятате, че се наблюдават и при вас, задължително обмислете как да обогатите обичайното си меню.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати