gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Кафето може да се ползва и като лекарство

Кафето може да се ползва и като лекарство

Кафе

Американски учени твърдят, че кафето може да се ползва като помощно средство за лечение, а и за профилактика на много заболявания.

Тъй като ароматната напитка добре се съчетава с алкохол, любителите на твърдите питиета, които често пият кафе, са подложени на по-малък риск от цироза.

Учените твърдят, че една-две чаши кафе дневно повдигат настроението и самочувствието. За това е виновен допаминът – това вещество, което се съдържа в кафето, е виновник за пристрастяването ни към тонизиращата напитка.

Шварц кафе

Изследване, обхващащо няколко хиляди души в продължение на над 30 години отчело следните данни: хората, които изобщо не пият кафе, рискуват да се разболеят от Паркинсон.

Антиоксидантите, така любими на привържениците на здравословното хранене, се съдържат в кафето. Според статистиката хората, които пият всеки ден кафе, получават по този начин дневната си дажба от антиоксиданти.

Кафе с мляко

След тренировки във фитнес залата изпийте чаша кафе и мускулната треска ще отмине за минути. Според учените кафето намалява болките в мускулите и в това отношение е по-ефективно от аспирина.

Две чаши кафе дневно подобряват краткотрайната памет. Това се дължи на стимулиращия ефект, който кафето оказва върху целия ни организъм. Жените над 60 г. трябва да изпиват по три чаши кафе, за да не страдат от проблеми с паметта.

Кафето предпазва от кариес, стига да не го пиете с много сметана, мляко и захар. В печените кафени зърна се съдържат специални вещества, които унищожават бактерията Streptococcus mutans, която е виновна за възникването на кариесите.

Рейтинг

5 1
4 1
3 4
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати