Истината за различните видове месо и кое е най-полезно

Истината за различните видове месо и кое е най-полезно
Сушилник за прибори и добро настроение-17%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Сушилник за прибори и добро настроение
9.00 лв.
7.50 лв.
Виж ››

Месото и месните продукти заемат значително място на трапезата ни. Доказано е, че месните протеини са с висока биологична стойност, тъй като съдържат всички необходими за човешкия организъм аминокиселини.

Също така съдържат протеини, които са от съществено значение за организма ни, тъй като представляват основен структурен компонент н всички клетки, ензими, антитела и повечето от човешките хормони.

Протеините са необходими за всяка възраст – от най-ранна възраст, в периодите на детството и юношеството, но и за възрастни хора, както и за жените по време на бременност.

Кои са ползите от различните видове месо?

Свинското и телешкото представляват най-важният източник на желязо. Телешкото месо съдържа 2.1 мг. желязо, а свинското – 1. 0 мг. Свинското месо обаче съдържа два пъти повече селен от телешкото.

Селенът стимулира имунната система на организма, поддържа правилната функция на щитовидната жлеза и предотвратява появата на много видове рак.

Истината за различните видове месо и кое е най-полезно

По отношение на съдържанието на протеини телешкото и свинското месо ни предоставят почти равни количества – 100 грама свинско филе съдържат около 20 грама протеини, като почти толкова съдържа и 100 грама порция телешко филе.

Свинското и агнешкото съдържат желязо и цинк в количества много по-малки от тези, които съдържа телешкото месо – 100 грама от което ни осигурява 2. 7 мг. желязо и 4.1 мг. цинк.

Свинското и телешкото съдържат протеини, селен и цинк. Богати са на минерали и витамини В-комплекс.

Пилешкото месо съдържа протеини с висока хранителна стойност, които не предизвикват алергии, лесно смилаеми са и се усвояват 100% от човешкия организъм.

Консумирането на 100 грама пилешко месо на ден предоставя 50% от дневната нужда при мъжете и 65% при жените. В сравнение с телешкото, пилешкото месо съдържа по-малко мазнини и холестерол.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати