gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Умната домакиня панира само с царевично брашно

Умната домакиня панира само с царевично брашно

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
144303721k
Точило за ножове с различни наточвания
Практичен аксесоар за вашия дом:
Точило за ножове с различни наточвания
20.00 лв.
Виж ››

1.) Почистване на ренде - след стъргано меко сирене или кашкавал на домакинска ренде то неговото почистване е по-трудно. Лесно става, след като е настъргано сиренето/кашкавалът, да се настърже суров картоф. Картофът ще изчисти лепкавия кашкавал от дупките на рендето.

2.) Мариноване - не се препоръчва мариноването да става в метален съд. Вероятността киселината в маринатата да влезе в реакция с метала и да промени вкусовите качества на месото е голяма;.

3.) Сотиране на чесън - за да не загори чесънът, той не трябва да бъде наситнен, а нарязан на тънички парчета;

4.) Прясно зеле - то става по-вкусно, след като си поеме от маринатата и подправките (зехтин, оцет, лимонов сок, сол);

5.) Време за термична обработка - в рецептите винаги има дадено време за готвене на определено ястие. Това време е препоръчително. То зависи от много фактори, всяка печка загрява и готви по различен начин. Най-добре е да се доверете на сетивата си: обоняние, вкус и докосване, за да прецените готовността на ястието;

6.) Замяна на захарта с мед - трябва да се има предвид, че медът е двойно по-сладък от захарта. Затова трябва да спазваме пропорцията 1 ч.ч захар = 1/2 ч.ч. мед. При печене е нужно да намалим градусите с 10, защото сладкишите с мед стават по-хрупкави и по-бързо прегарят;

7.) Пържене на риба - при паниране да се използва царевично брашно, защото то издържа на по-висока термична обработка и изгаря по-трудно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати