gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Градът с най-добрата улична храна я забрани

Градът с най-добрата улична храна я забрани

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k1306
Банкок
Модерен сушилник за чинии и прибори Лукс
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Модерен сушилник за чинии и прибори Лукс
45.00 лв.
Виж ››

Банкок, който е сочен като градът с най-добраулична храна в света, забрани продажбата ѝ, съобщават местните медии. До края на годината хилядите сергии трябва да бъдат закрити.

Вече ще бъдат в тайландската столица няма да се предлага пикантни скариди, салата с папая, оризови спагети, риба на пара, сладки свински шишчета, пържено пиле, резени ананас и други местни деликатеси, които се предлагаха на улицата.

В продължение на няколко десетилетия Банкок бе сред най-посещаваните градове в света и се рекламираше като дестинация с богата кулинария, която може да се опита навсякъде.

Масово местните жители и туристите се хранеха навън на сгъваеми маси и столове. Уличните заведения оставаха отворени до ранни зори и предлагаха прясно приготвени местни ястия.

Улична храна

Уличната храна поддържа 15% от икономиката на Тайланд, а в страната редовно се организираха кулинарни турове, които представяха различните вкусове на държавата, пише Гардиън.

Причината за премахването на уличната храна въпреки добрите резултати, които носи на страна, е решението на властите в Банкок да се разделят със славата си на алкохолна дестинация.

Тайланд

Най-често големи количества алкохол се употребяват след полунощ заедно с храна, приготвена на улицата, и за да се борят по-ефективно с пиянските вечери, ще се премахнат и сергиите за улична храна.

Банкок

Уличните търговци прекалено дълго вече заемат тротоарите, а ние вече им предоставихе място да продават храна и други продукти законно на пазара, така че няма да има отстъпки, заяви представителят на местната власт Ванлоп Сувандее.

Представители на местната общност са скептични, че забраната ще се спазва в пълния ѝ вид, а и изразяват безпокойство, че градът ще загуби част от своето очарование.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest