Перфектно смути за нула време - как да си го приготвим?

Перфектно смути за нула време - как да си го приготвим?
Разпределител за прибори с 6 отделения и екстра приставка-30%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Разпределител за прибори с 6 отделения и екстра приставка
10.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Смутито е перфектен начин да се заредим с енергия и нужните на организма ни вещества. Няма абсолютно никаква трудност да приготвим този перфектен коктейл. Трябват ни само блендер, богато въображение и нагласа за експерименти.

Реално погледнато в смути можем да превърнем почти цялото съдържание на нашия хладилник. Комбинациите на продуктите са безброй. Разбира се, за да приготвим перфектния коктейл, трябва да се постараем да съчетаем съставките така, че напитката да е балансирана на вкус и да има хранителна стойност.

В идеалното смути трябва да има плодове, листни зеленчуци, подсладител, източник на мазнини и белтъци, а също така и достатъчно течност, за да разбием всичко това и да получим прекрасна освежаваща напитка, която да е и лесна за пиене.

Перфектно смути за нула време - как да си го приготвим?

Започвайки от основните съставки, от първостепенна важност са плодовете, които придават чудесния аромат, а и често и вкуса на смутито. Най-подходящи са бананите. Използвайте замразени, за да бъде вашият коктейл по-кремообразен и наподобяващ сладолед. Също добър вариант са ягодите, като съветът ни е тези плодове също да бъдат замразени, преди да ги поставите в блендера.

Листните зеленчуци са много на брой, но идеалният вариант е спанакът. Той се съчетава по перфектен начин с повечето плодове и съдържа важни вещества, полезни за здравето. Подходящи заместители на спанака са руколата и ментата.

Една от малкото трудности при приготвянето на добро смути са течностите. Всички съставки можем да разбием и с обикновена вода, но опитайте да я замените с кокосова вода или прясно мляко, кисело мляко или сок.

Чаша течност е достатъчна, за да разбием всички съставки, но в зависимост от желаната гъстота може да експериментирате с количеството. За да осигурите полезни мазнини във вашето смути, добавете кокосово мляко, зехтин или лъжичка сусамов тахан.

Перфектно смути за нула време - как да си го приготвим?

За подсладител може да ползвате сироп от агаве, кленов сироп или дори няколко фурми. Ако смутито е бананово или ягодово, то е достатъчно сладко и въобще можете да пропуснете да го подсладявате.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати