Защо да ядем сурови яйца?

Сурови яйца

Процесът на готвене на яйцата унищожава много от ползите им, от които нашият органи толкова отчаяно се нуждае, тъй като природата на протеините и мазнините се променя, когато е изложена на топлина.

Когато се приготвя, яйчният протеин променя своята химична форма. Често този процес може да причини алергии. Обикновено при ядене на сурови яйца всякакви случаи на алергия към яйца ще изчезнат.

Редовната консумация на сурови яйца ще направи чудеса за цялостното ви здраве. Изключително лесни за смилане, те осигуряват чудесен тласък на имунната система и са напълно балансиран хранителен пакет. Добрата имунна система е едно от нещата, които са необходими на тялото, за да предотврати рака.

Суровите яйца имат много предимства, съдържат основни хранителни вещества за мозъка, нервите, жлезите и хормоните, те са балансирани от хранителни стойности и силно е препоръчително добавянето им към вашата хранителна програма. Аминокиселините в яйцата ви помагат да се поддържате млади, също така съдържат изобилие от други жизненоважни вещества, включително протеини, есенциални мастни киселини заедно с ниацин, рибофлавин, биотин, холин, витамини А, D и Е, магнезий, калий, фосфор, манган, желязо, йод, мед, цинк.

Яйца
Снимка: Елена Стефанова Йорданова

Суровите яйчни жълтъци са една от малкото храни, съдържащи витамин D - с 36 процента повече от твърдо сварените. Такива процентови разлики се наблюдават и при други полезни вещества, например 33 процента повече омега-3 или също толкова повече "добър" холестерол в полза на суровите яйца.

Суровите яйчни жълтъци са изключително нежни за храносмилателната система. Неслучайно са една от първите храни, които се предлагат в диетата на хора с проблеми с червата. Всичко това не значи варените яйца да се заместят напълно от суровите, но здравословно разнообразие никога не е излишно.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати