Кората на това красиво цвете е цяло чудо за здравето! Вижте защо

Магнолия

Очаровани ли сте от красивите ароматни цветове на магнолията? А знаете ли, че кората на дървото има немалко ползи за здравето? От лечението на възпаления, до контролиране на кръвното налягане, тази дървесна кора може да ви помогне по редица начини.

Магнолията е древна китайска билка, използвана от векове за лечение на различни заболявания. Тя е част от традиционната китайска медицина и е била използвана при психични разстройства, кашлица, настинки и други болести. Всяка част от дървото е полезна - от цветята, до корените му.

Но кората е особено търсена, защото има много здравословни предимства. Предлага се под формата на прах и екстракти. Тя се събира и изсушава, а след това се съхранява за по-нататъшна употреба. Екстрактите от кора от магнолия в козметичните кремове могат да помогнат за намаляване на отока на кожата и да позволят на червенината да изчезне напълно.

Противовъзпалителните свойства на кората от магнолия също спомагат за намаляване на възпалението при астматични пациенти. Тя насърчава организма да произвежда надбъбречни стероиди, които потискат възпалението. Кората също е показала забележителни резултати при лечение на подуване от артрит и заболявания на червата.

Химическите вещества в кората са по-мощни като антиоксиданти в сравнение с обикновения витамин Е. Тя може да се използва за лечение на редица заболявания и тумори.

Лошият дъх може да е истинско неудобство особено ако сте яли чесън или лук предишната вечер. Ако страдате от редовен лош дъх като цяло въпреки храната, която консумирате, екстрактът от кората на магнолия може да ви помогне. Известно е, че убива микробите и намалява лошия дъх. Освен това предпазва венците и зъбите.

Кора на Магнолия
Снимка: Genechanger

Изследване в университета Jeonju, Корея изпробва екстракти от различни части на магнолията, включително кората, върху клетки от рак на простатата. Наблюдавано е, че екстрактът е спрял рака да не се развива по никакъв начин. Разпространението на раковите клетки е предотвратено. То е също толкова ефективно при лечението на други видове рак като левкемия и рак на дебелото черво.

Екстрактът от кора от магнолия има качества, подобни на антидепресанти. Те са в състояние да противодействат на мозъчните химикали, причиняващи депресия. Изследователи от университета в Нанкин в Китай вярват, че свойствата, които имат тези екстракти, са идеални за лечение на депресия.

Признаците на менопаузата като горещи вълни, раздразнителност, безсъние, депресия, безпокойство, загуба на либидо и вагинална сухота, могат да се противодействат с добавки, съдържащи магнолия. Лекарството работи най-добре с кората на магнолия вместо с обикновения витамин D и калций според проучванията.

Алкохолното чернодробно заболяване се причинява от редовната употреба на алкохол. В този случай черният дроб превръща захарите от алкохола в мазнини и ги съхранява като резерви. Но твърде много от тях може да е вредно състояние, от което трябва да се пазите. Установено е, че екстрактите от кора от магнолия са способни да обърнат тези ефекти.

МАгнолия

Кората от магнолия има потенциала да подпомага хората с болестта на Алцхаймер. Химикалите, които се намират в нея, предпазват мозъчните клетки и предотвратяват по-нататъшното им влошаване. Това може да се дължи на силата на кората като антиоксидант.

Хонокиолът в магнолия е добър за тревожност. Той действа по същия начин, както диазепамът, който се съдържа в лекарствата за тревожност като валиум. Но за разлика от диазепама кората на магнолия не причинява никакви неприятни странични ефекти.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати