Листата от манго: Неподозираното природно богатство, което лекува куп болести

Резачка за зеленчуци на спирали с 3 режима на рязане-15%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Резачка за зеленчуци на спирали с 3 режима на рязане
32.00 лв.
27.20 лв.
Виж ››

Ние всички обичаме манго. Но какво ще кажете за листата му? Няма никакво съмнение, че мангото има много ползи за здравето. Но колко от нас са наясно с полезните ефекти от манговите листа?

Тези листа са богати на витамини С, В и А. Те са богати и на различни други хранителни вещества. Листата от манго имат мощни антиоксидантни свойства, тъй като имат високо съдържание на флавоноиди и феноли.

Листата от манго са много полезни за лечение на диабет. Нежните листа на манговото дърво съдържат танини, наречени антоцианидини, които помагат при лечението на ранен диабет. Листата се сушат и се правят на прах. Също така помагат при лечение на диабетна ангиопатия и диабетна ретинопатия. Чаят от мангови листа е много добър за тази цел.

Потопете листата в чаша вода за една нощ. Изпийте тази вода, за да облекчите симптомите на диабета. Той също така помага за лечение на хипергликемия.

Листата съдържат съединение, наречено 3-бета-тараксерол, и екстракт от етилов ацетат, който синергизира с инсулин, за да стимулира синтеза на гликоген. Помагат да се намали кръвното налягане, тъй като имат хипотензивни свойства. Те спомагат за укрепването на кръвоносните съдове и лечението на проблема с разширените вени.

За хората, страдащи от безпокойство и тревожност, листата от манго са добър заместител на лекарствата. Верен помощник са и за лечение на камъни в бъбреците и камъни в жлъчката. Дневният прием на фино смлян на прах лист от манго, който се суши на сянка, и смесен с вода, помага да се разбият камъните и да се очистят.

Листата от манго са подходящи за всички видове респираторни проблеми. Те са особено полезни за хора, страдащи от настинка, бронхит и астма. Пиенето на отвара, направена чрез кипене на листа от манго във водата с малко мед, помага да се лекува кашлица. Също така помага при лечение на загуба на глас.

Болките в ушите може да са доста дразнещи. Използването на това "лекарство" осигурява добро облекчение. Чаена лъжичка сок, извлечена от листата на мангото осигурява облекчение на ушите.

Загрейте сока малко преди да го използвате. За да излекувате изгаряния на кожата и петна, изгорете шепа манго листа на пепел. Нанесете тази пепел върху засегнатата зона. Тя осигурява незабавно облекчение.

Тъй като листата на манговото дърво са на разположение през цялата година, използването им за домашни средства е лесна. Антиоксидантните и антимикробни свойства помагат ефективно се лекуват различни заболявания.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Жаклин Тонгурян
Интересно и полезно!
0
0