Вижте кой коктейл облекчава симптомите на сенна хрема

Джин с тоник

Джинът с тоник е идеалното средство за разхлаждане в топлите дни. Коктейлът обаче е незаменим и по още една причина – в него има съставки, които притъпяват непоносимите симптоми на сенната хрема.

Започне ли да се затопля времето и захвърчат ли полени навън, животът на милиони хора се превръща в ад. Заради непоносимостта си към тичинковия прашец на растенията, който вятърът носи, те непрекъснато се оплакват от кихане, сърбеж в носа и очите, повишена секреция и усещане за дезориентиране.

За да се справят с проблема, клетниците или трябва да прекарват повече време у дома, или да са добре екипирани с маски и шапки, предпазващи ги от алергените. В по-тежките случаи дори се налага и прием на капки или други лекарствени средства.

Оказва се обаче, че има далеч по-приятно и ефикасно средство за борба със сенната хрема и това е джинът с тоник. Според британските учени от лондонския Импириъл колидж именно тази любима на купонджиите комбинация може да облекчи симптомите на неприятното състояние и да накара хората, които имат непоносимост към полени, да се чувстват по-добре в кожата си.

Сенна хрема

Откритието на британските учени е доста интересно, тъй като се смята, че употребата на спиртни питиета обостря допълнително някои алергии заради наличието на хистамин и сулфити в тях. Изследователите обаче са на мнение, че в джина няма сулфити, а количеството на хистамин е значително по-ниско.

За тези от вас, които все пак не са фенове на джин с тоник, нека припомним, че има и други средства за облекчаване на сенната хрема. При този проблем народната медицина препоръчва също така чайовете от мащерка, коприва, невен, джинджифил. Така че, ако не желаете да експериментирате с алкохола, горещо ви препоръчваме да опитате с някоя от тези билкови напитки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати