Най-популярните видове боб по света и техните ползи

1 от 4 Снимки

1. Бял боб


Безспорно най-известният вид фасул. В него има най-голямо съдържание на растителни влакна, които лесно се разграждат от стомашната лигавица. Само една чаша зрял фасул осигурява на човек необходимото му количество фибри за през целия ден. Той намалява холестерола, помага при състояния, причинени от диабет, и е изключително богат на белтъчини. В него има огромно количество витамин А, В, К, РР, С и Е. Бобът има и силно антиоксидантно въздействие.

Фасулът е много вкусна, евтина и лесна за отглеждане храна, която е била основата на диетите на хората по целия свят в продължение на векове. Бобът има ниско съдържание на мазнини и е пълен с хранителни вещества, белтъчини, фибри и антиоксиданти.

Според експертите храненето с боб може да намали риска от развитие на сърдечни заболявания и някои видове рак. Честата му консумация може също така да спомогне за поддържането на правилното ниво на кръвната захар, да се намали риска от вродени дефекти и да се помогне за управление на теглото.

Точно поради тази причина ви представяме в следващата галерия най-популярните видове боб и техните ползи.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати