Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Най-популярните видове боб по света и техните ползи

Най-популярните видове боб по света и техните ползи

4 от 4 Снимки

4. Боб Гарбанзо


Родината на този вид боб е Близкия изток. Изключително наподобява нахута и често се бърка с него. Само с половин чаша от него човек си осигурява 6 грама протеини и 7 грама диетични фибри. В това количество се съдържат около 120 калории. Гарбанзото е идеален за салати, печени ястия и супи. Много добре се комбинира с лимон, чесън сусамова паста и хумус.

Фасулът е много вкусна, евтина и лесна за отглеждане храна, която е била основата на диетите на хората по целия свят в продължение на векове. Бобът има ниско съдържание на мазнини и е пълен с хранителни вещества, белтъчини, фибри и антиоксиданти.

Според експертите храненето с боб може да намали риска от развитие на сърдечни заболявания и някои видове рак. Честата му консумация може също така да спомогне за поддържането на правилното ниво на кръвната захар, да се намали риска от вродени дефекти и да се помогне за управление на теглото.

Точно поради тази причина ви представяме в следващата галерия най-популярните видове боб и техните ползи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати