Магическият розмарин и неговите 13 сигурни ползи за здравето ти

1 от 12 Снимки

2. Успокоява възпалението


Тази прекрасна билка съдържа противовъзпалителни средства от два вида - карнозол и карнозна киселина, които действат като инхибитор на прекомерното образуване на азотен оксид според проучване на експерти. Прекомерният азотен оксид причинява възпаление в тялото ни.

Розмаринът, тази невероятна билка, не се използва само за готвене, но има много добри ефекти върху тялото ни. Розмаринът може да се използва вътрешно и/или външно с различно предназначение. Разгледайте списъка с невероятните ползи в нашата галерия и вижте как тази билка може да се използва ефективно за различни проблемни състояния на тялото и ума ни.

Първото и може би най-популярно свойство на тази чудна билка е способността ѝ да подобрява настроението и паметта ви.

Всеки път когато се чувствате уморени, забелязали ли сте как определена миризма може да възвърне силите и настроението ви? Билката розмарин има този магически ефект върху нашите сетива. И това свойство на розмарина не е просто магия, а е подкрепено от научни изследвания. Способността за увеличаване на паметта на розмарина също така допълва неговата магическа мощ. Изследванията показват, че само миризмата му стимулира мозъчните клетки и повишават паметта.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати