Най-добрите природни средства против камъни в бъбреците

Най-добрите природни средства против камъни в бъбреците
Кана с преса за кафе и чай  600 мл-23%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Кана с преса за кафе и чай 600 мл
16.00 лв.
12.32 лв.
Виж ››

Бъбречните камъни в днешно време са се превърнали в голям проблем сред хората от всички възрасти. Това може да бъде много мъчително състояние, когато камъните стават по-големи и след това преминават през уринарния тракт.

Болката се нарича бъбречна колика и трае от 20-60 минути. Трудностите на пациента със значителния размер на бъбречните камъни не свършват дотук.

Те се оплакват от гадене, повръщане, висока температура, кръв в урината и затруднено уриниране. Ако сте преживели тези симптоми, направете проучване, преди състоянието ви да се влоши.

Важно е да се запознаете с това, което е причинило формирането на тези камъни, в самите ранни етапи. Това ще ви помогне да ограничите по-нататъшното развитие на бъбречните камъни.

Що се отнася до ранното лечение, тук ще споделим с вас най-добрите естествени средства, с които да се отървете от камъни в бъбреците.

Вода

Това е един от най-често повтаряните и препоръчани методи за отстраняване на камъни в бъбреците. Ако вашият бъбречен камък е по-голям от 5 мм, но не е болезнен, тогава трябва да консумирате два-три литра вода дневно, докато камъните минат през уринарния ви тракт. Основната цел е да поддържате тялото си добре хидратирано, така че да произвежда значително количество урина.

Диета

След като преминете през вашите тестове и прегледи, вашият лекар вероятно ще ви информира от какво са направени от вашите камъни. Какъвто и да е техния вид, има неща, които трябва да се избягват след това. Например, ако имате калциеви камъни, избягвайте да включвате млечни продукти в ежедневното си хранене. Избягването на тези конкретни компоненти във вашата ежедневна диета ще доведе до постепенно намаляване на размера на камъните.

Най-добрите природни средства против камъни в бъбреците

Цитрусови плодове

Лимоните имат големи медицински предимства. След като сте открили бъбречни камъни, трябва да започнете да консумирате домашна лимонада или лимонови сокове. Неговите цитрусови качества възпрепятстват образуването на камъни, а по–малките се разпадат. Заедно с това също прави урината по-малко кисела, като по този начин се предотвратява развитието на калциев оксалат, както и камъни на пикочната киселина. Всеки плод, съдържащ лимонена киселина, може да бъде включен във вашата диета. Това е един от вкусните начини за намаляване на ефектите от камъните в бъбреците.

Упражнения

Водете възможно най-активен начин на живот. Колкото повече тялото ви се движи, толкова по-добре би било за отстраняването на бъбречните камъни. Целта е да се премахнат камъните от вашия пикочен тракт, като се изместят стабилно от текущото им положение. В зависимост от тежестта на болката, трябва да изберете някои упражнения и да ги практикувате редовно. Йогата може да ви помогне и за облекчаване на болката, породена от бъбречните камъни. Различни пози като uttanpadasana, pavanmuktasana могат да се извършват ежедневно, което ще стимулира отстраняването на бъбречните камъни. Въпреки това, само йога пози или упражнения не могат да бъдат сигурен начин да се излекувате от камъни в бъбреците.

Мечо грозде

Говорейки за билкови лекарства, мечото грозде може да бъде от голяма полза. Помага за увеличаване на честотата на уриниране и предотвратява развитието на инфекции на пикочните пътища, особено при жените. Само бъдете предпазливи относно честотата на употреба, тъй като билката може леко да разстрои стомаха ви, ако се използва повече от седмица.

Глухарче

Това е древна, терапевтична билка. В листата си съдържа витамин А, витамин В-комплекс, витамин С, витамин D. Предвид горчивия си вкус те могат да бъдат включени за подправка на салати. Имат диуретични качества. Корените му пък подпомагат разтварянето на камъните в бъбреците, като постепенно се разпадат и разтварят. Консумирайте 2-8 грама сушени корени, три пъти на ден. Не продължавайте да го приемате повече от месец.

Най-добрите природни средства против камъни в бъбреците

Фасул

Фасулът е страхотно лекарство, когато става дума за филтриране на бъбреците. Това е влакнест продукт и това допринася за процеса на почистване. След като се е сварил достатъчно, излейте течността от него и го оставете да се охлади при стайна температура. Бобовият бульон е това, което трябва да консумирате. Това ще улесни разтварянето и премахването на бъбречните камъни. Неговата приличаща на тази на бъбреците форма е определена причина.

Чай от коприва

Можете да консумирате чаша чай от листа на коприва всяка сутрин. За по-добри и бързи резултати можете да увеличите потреблението до две чаши на ден в продължение на десет последователни седмици или повече. Можете да накиснете листата за една нощ. Тя е диуретик и се смята за един от най-изпитаните методи за борба с бъбречните камъни в света на билковите лекарства. Чаят също може да се овкуси с лимонов сок или мед.

Нар

Нарът е един здравословен и ефективен плод, когато става въпрос за лечение на бъбречни камъни с по-малък размер. Неговият сок, както и семената му, служат много добре, като помагат за отстраняването на камъни от бъбреците. Той намалява киселинното ниво на урината и това на свой ред намалява шансовете за по-нататъшно развитие на вече образуваните камъни.

Диня

Един от най-добрите и най-лесните методи за справяне с развиващия се бъбречен камък. Похапването на диня е безпроблемен, както и вкусен начин да се излекувате. Тя има високо съдържание на вода и през годините е била препоръчвана от лекарите, тъй като е най-добрият диуретик.

Изборът на природни средства при болни бъбреци може да бъде от полза. Не забравяйте обаче да се обърнете и към вашия лекар. Трябва да приемете гореспоменатите методи само ако сте в ранните стадии на бъбречно-каменна болест и страдате от поносима болка. Ако болката е извън вашия контрол, трябва да се посъветвате със специалист.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати