Уникално! Нискокалоричните храни удължават живота

Нискокалоричните храни имат повече предимства, отколкото някога сме предполагали. Здравословното хранене винаги се е славело като особено полезно, а днес бе разкрито още едно от неговите предимства - то удължава живота.

Нискокалоричните диети могат да удължат живота – в това ни уверяват учени от Абърдийнския университет в Шотландия. Изследването им е показало, че нискокалоричните диети с 18% намаляват риска от ранна смърт при хора с наднормено тегло.

Най-полезни са диетите с ниско съдържание на мазнини, захар и рафинирани въглехидрати. Колкото повече се намалява теглото чрез редуциране приема на калории благодарение на диета с ниско съдържание на мазнини и малко захар и рафинирани въглехидрати, толкова повече се удължава живота.

Това означава, че колкото повече нискокалорични храни похапват хората, страдащи от затлъстяване, толкова повече намаляват вероятността от преждевременна смърт.

В следващи изследвания ще се проследи доколко този стил на хранене позволява да се намали рискът от сърдечни заболявания или рак.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати