gotvach.bg»Статии»Любопитно»Да завладеем любимия с подправки-афродизиаци

Да завладеем любимия с подправки-афродизиаци

Веселина ГърдеваВеселина Гърдева
Помощник Готвач
27402
какао
Универсален панер-органайзер за отцеждане - 45 см
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсален панер-органайзер за отцеждане - 45 см
5.90 лв.
Виж ››

Несъмнено 14-ти февруари е денят, в който все повече влюбени изразяват любовта си един към друг. Освен Трифон Зарезан, у нас в последните години паралелно с това се празнува и Свети Валентин, като западният празник набира все по-голяма популярност с всяка изминала година.

Неслучайно казват, че любовта на мъжа минава през стомаха. Но една вкусна храна няма как да бъде такава без подправките, които я допълват и обогатяват.

Тук са събрани някои от подправките, които със сигурност действат като афродизиак и са напълно подходящи за приготвяне на романтична вечеря, било то за специалния ден на влюбените, или просто защото обичате някого.

канела

На първо място няма как да не отбележим канелата като повдигаща либидото съставка. Канелата има много специфичен аромат, който напомня за уют, хармония.

Канелата възбужда апетита и може да се използва не само за сладкарски изделия, но и като допълнение към различни видове меса. Неслучайно дори много романтични кинопродукции се "въртят" около тази екзотична подправка. Дори да сложите две пръчки канела на масата за украса, няма да сбъркате.

Какаото е може би най-големият афродизиак, съществуващ още от древността. Има много твърдения, че ацтеките, които се смятат за негови откриватели, най - активно използвали зърната на каковите дървета като примамка за тези, в които били влюбени.

От научна гледна точка, какаото възбужда сексуалните желания на индивида, защото в него се съдържат големи количества теобромин и кофеин.

босилек

Босилекът е подправка, която не сме свикнали да асоциираме към афродизиаците. Факт е обаче, че тази подправка се използва предимно за италиански деликатеси, а както знаем, италианците се смятат за един от най - романтичните нации.

Заложете на босилек с картофи или морски дарове (които също се смятат за афродизиак) и несъмнено ще пожънете успех.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest