Яжте свинска мас вместо масло! Вижте защо

Яжте свинска мас вместо масло! Вижте защо

Свинска мас

Консумацията на свинска мас има по-положителен ефект върху здравето ви пред консумацията на масло. Това посъветва британска диетоложка, която казват, че свинската мас може да понижи нивата на лошия холестерол.

Причината е, че в свинската мас се съдържат мононаситени мазнини, които редуцират холестерола в кръвта, пише Дейли мейл.

Консумацията на мас обаче ще е полезна за вас само ако е от ферма. В индустриалните продукти често се добавят хидрогенирани мазнини, каквито в маслото и маргарина.

Затова потребителите внимателно трябва да четат внимателно етикетите на продуктите, преди да ги купят, казва Джо Травърс от Британската асоциация на диетолозите.

В много сладкарски рецепти заместването на маслото с мас ще направи тестото по-ронливо, но хората предпочитат масло, защото то дава по-апетитен цвят и аромат.

Краве масло

Маста е била традиционен продукт при готвене до 50-те години на миналия век, след което изпада в немилост. Причината е, че се появяват редица изследвания, които показват маслото като по-здравословната алтернатива.

Свинската мас е посочена като основната причина за зачестяващите сърдечно-съдови заболявания. Затова на домакините се препоръчва масло.

Освен това свинската мас е по-калорична от маслото – в нея се съдържат 20 пъти повече калории от кравето масло. Но пък маста е основен източник на витамин D, който е дефицит през зимата.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати