Кокосовото масло се причислява към така модерните напоследък суперхрани. Заедно с продукти като годжи бери, спирулина, джинджифил, стевия, мака то присъства в менюто на хората, хранещи се здравословно.
Освен това е известно с козметичните си свойства. Прилага се в редица домашни маски за коса и лице, като се твърди, че омекотява кожата и забавя косопада.
Използва се още за избелване на зъби, както и за натурално сгъстяване на миглите. Наистина ли обаче кокосовото масло е толкова полезно за консумация?
Според професор д-р Карин Майкълс от Харвард кокосовото масло е една от най-вредните за човека храни. Д-р Майкълс смята, че продуктът не е подходящ за честа консумация заради наситените мастни киселини.
Те са вредни за човешкото тяло и превръщат кокосовото масло в един от най-опасните храни. Дори животинската мас е по-малко вредна от него, смята специалистът по здравеопазване.
Коментари