gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Как да се храним през лятото според проф. Чирков

Как да се храним през лятото според проф. Чирков

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
95916101k
Пластмасов въртящ се поднос за хладилник 25 см
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пластмасов въртящ се поднос за хладилник 25 см
15.00 лв.
Виж ››

Лятото ни предразполага към пикници, скари и барбекюта, но похапването на големи количества месо не е никак полезно в горещите дни. Всъщност най-добре в летните периоди на трапезата ни да не присъстват мазни мръвки и пикантни супи.

Вместо това лятното ни меню трябва да е съставено най-вече от салати, студени супи, сезонни плодове, зеленчуци и други леки вкусотии. Това смята кардиохирургът проф. Александър Чирков.

Една от най-полезните храни през летния сезон е тараторът. Както знаем, това е традиционно българско ястие, което в топлите дни засища, но и разхлажда. То е полезно за цялото тяло, но и за сърцето, твърди известният лекар, цитиран от ДелоБг.

Проф. Чирков съветва още през лятото да залагаме на много течности и особено на водата, която е задължителна в най-жарките часове на деня. По отношение на бирата обаче той апелира да сме внимателни.

Не бива на ден да се консумират повече от 2 бутилки, защото тогава студеното пиво вече вреди на организма, посочва специалистът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати