Ефективни рецепти със зеле, които ще ви спасят от сериозни заболявания

Ефективни рецепти със зеле, които ще ви спасят от сериозни заболявания

Зелето ни е винаги под ръка. От незапомнени времена се използва както за храна, така и като лекарство. Достатъчно е да кажем, че френските лекари съветват да се лекуват със зеле 75 основни и 30 съпътстващи заболявания, дори и някои форми на рак.

Лекува стомах, черен дроб, жълтеница, далак, горните дихателни пътища, бронхит, главоболие, атеросклероза, диабет, затлъстяване. Зелевите листа, сварени в мляко, смесени с трици, се прилагат при изгаряния и гнойни рани.

Сурови листа от зеле се прикрепят към ставите при подагра, артрит, полиартрит - то не ги лекува напълно, но успокоява болката.

Атеросклероза

В чаша топъл зелев сок добавете 2 с.л. захар и разбъркайте. Приемайте по ¼ чаша 4 пъти на ден, около 15-20 минути преди хранене. Полезно е още да се храните със стафиди или сушени кайсии. Курсът на лечение е 10 дни, след което 20 дни почивате и повтаряте курса за 10 дни – това е особено подходящо за пациенти с високо кръвно налягане. Сокът винаги се пие в топла форма.

Ламблиоза (жиардиаза)

Ефективни рецепти със зеле, които ще ви спасят от сериозни заболявания

Пийте сутрин на празен стомах половин чаша зелев сок, обичайният курс е 40 дни.

Белодробна туберкулоза

Пийте 3 пъти на ден половин чаша топъл сок от зеле с мед.

Чернодробна цироза

Всеки ден пийте по половин чаша прясно изцеден сок, 3 пъти на ден преди хранене.

Пиелонефрит (хроничен)

Приемайте половин чаша топъл зелев сок 4 пъти на ден, точно преди хранене, в продължение на 2 седмици. Направете почивка от 2 седмици и повторете курса на лечение.

Пъпна херния

Поставете марля на пъпната херния, напоена със зелев сок от кисело зеле и обелка от картоф с дебелина 2 см. При редовно приложение хернията ще изчезне за 1 месец.

Ефективни рецепти със зеле, които ще ви спасят от сериозни заболявания

Изтрезняване

Изстискайте 1-2 чаши пресен сок от зеле и го сварете със захар на вкус. Пие се по ¼ или ½ чаша, докато човекът изтрезнее.

Главоболие

Главоболието е с общи и неспецифични симптоми, причината за което е често неизвестна, а лечението много сложно. Традиционната медицина предлага за него аналгетици, но честото им приемане води до стомашни разстройства и болки, поради което не е необходимо да се злоупотребява с тях. Народната медицина предлага метод на лечение на главоболие с листа от зеле, които се поставят на главата, така че да опират кожата, а отгоре се слага топла шапка.

Листа от зеле при кашлица

Удивително, но лечебните свойства на зелевите листа отдавна се използват за лечение на кашлица. За целта ви е нужен лист от зеле, отделен от кочана и добре начукан с чукче, за да стане мек. Поставете листа на гърдите или гърба, като обичаен компрес.

Тази процедура се прави вечер за цялата нощ в продължение на една седмица. Не трябва да отказвате лекарствата – ако използвате двете лечения паралелно, ще се отървете от изтощителната кашлица. Лечебните свойства на зелето при кашлица са изпитани във времето и този метод е много ефективен.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати