gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Петте най-здравословни, но горчиви храни

Петте най-здравословни, но горчиви храни

Горчиви храни

Горчивото е един от четирите основни вкуса, който обаче не допада на всеки. Повечето хора не го предпочитат в менюто си или го добавят в малки количества към ястието си.

Някои от нас трудно похапват горчива храна, но трябва да знаят, че тя не е толкова лоша. Истината е, че има горчиви продукти, които са изключително полезни за здравето на целия организъм.

Всеки има собствен вкус и предпочитания. Ние ви предлагаме няколко интересни продукта със специфичен горчив вкус, които могат да направят живота ви по-сладък много бързо. Те се грижат за благоразположението на организма. Няма да съжалявате, ако ги включите в менюто си поне от време на време, убеждавайки се в техните полезни свойства.

Дали ще променят мнението ви за този вкус – не знаем. Но те са факт – петте най-здравословни горчиви храни, които няма да сгрешите, ако консумирате.

Артишок

Артишок

Със сигурност сте чували за него от поне едно готварско предаване, ако не сте го консумирали. Съдържа полезни елементи и витамини, а главната му функция се изразява в регулиране на кръвната захар.

Куркума

Куркума
Снимка: Йорданка Ковачева

Това е индийска подправка, която е известна със своите благоприятни свойства за организма. Тя има противовъзпалително действие. Обикновено се добавя в малки количества към ястията.

Кейл

Кейл

Безспорно полезен зеленчук, богат на витамини и здравословни хранителни вещества. За хората, които водят такъв начин на живот, то е любим продукт. Къдравото зеле е сред най-предпочитаните зеленчуци от своя тип и присъства в менюто на онези, които се стремят към здравословен режим.

Кафе

Кафе

Любимата на почти всички ободряваща напитка. Голяма част от хората я консумират е без захар. Кафето е известно със своите прочистващи свойства. В състава си има кофеин, който съдейства за притока на енергия в организма.

Горчив пъпеш

Горчив пъпеш

По нашите ширини не е толкова популярен. Този продукт е известен в африканските и азиатските страни. Неговите качества се изразяват в подсилване на имунната система и пречистване на кръвта. Има антибактериално действие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати