Диета със суров ориз

Диета със суров ориз

Диетата със суров ориз набира все по-голяма популярност, тъй като с нея не само можете да почистите организма си, но и да свалите излишните килограми.

Всеизвестен факт е, оризът е много полезен, като така например абсорбира токсините, солите, вредния холестерол, а също така способства за нормализиране на обменните процеси.

Имайте предвид обаче, че както и другите абсорбатори, така и този продукт не прави разлика между полезните и вредните елементи. При регулярна консумация на тази зърнена култура възниква дефицит на минералните елементи, като на първо място това се касае за калия. Имайки предвид този факт, след приключването на диетата със суров ориз трябва да добавите към храненето си продукти, които са богати на калий - сушени кайсии, стафиди, печени картофи и други.

За да е отслабването максимално ефективно, по-добре е да използвате неполирания кафяв ориз. По време на свалянето на килограмите и пречистването на организма е важно да избягвате пушени храни, маринати, сладки и мазното.

При приготвянето на суровия ориз за консумация е важно да не използвате сол, захар, подправки или масло. Можете да правите тази процедура рядко, а именно 1-2 пъти в годината.

Варианти на диета със суров ориз

Диета № 1

Диета с ориз

За целта ще са ви необходими 3 чаши с ориз. Във всяка чаша сложете по 2 супени лъжици ориз и го залейте с 200 мл чиста вода. Най-главното в случая е да сменяте всеки ден водата, докато се настои оризът. Продължавайте да правите това 4 дни. На 3-я ден вземете първата част, излейте водата и изяжте ориза суров, а именно - без да го подлагате на термична обработка. След това повторете процедурата, напълвайки чашата със суров ориз, и го залейте с вода, оставяйки тази чаша за последния ден. На следващия ден изяжте ориза от втората часа, който вече се настоял в течността. Не се тревожете - това не е сложно.

Тази разновидност на диетата с ориз е хубава с това, че по този начин се изчиства зърнената култура от всички ненужни примеси и след като го изядете, той веднага започва да изкарва солите от организма ви. Те задържат водата в организма - съответно, в този случай течността вече не се задържа в организма и тялото ни започва да се почиства от токсините. Естествено, по време на тази диета е важно да не консумирате сол, защото иначе се губи изцяло смисълът на този начин за почистване на организма и отслабване.

Диета № 2

Това е още една разновидност на диетичното хранене, като при нея се редува яденето на суров ориз и морските продукти. Важно е обаче те да не се смесват, тъй като в този случай ефектът от това здравословно хранене за почистване на тялото и сваляне на излишните килограми ще се загуби. Диетата в този случай се спазва за 3-4 дни, но не повече от 5, тъй като оризът абсорбира калия от организма.

Диета № 3

При тази разновидност на правилното хранене се смесва суровият и накиснат предварително ориз с различни сурови зеленчуци. То продължава 3-4 дни, но не повече от пет. Важното е, че не можете да овкусявате ястията си със сол, подправки или сосове. Максималното, което можете да с позволите в този случай, е да добавите съвсем малко масло. Първия ден може да ви е малко трудно, но бъдете уверени, че това е максимално лесен начин по пътя към идеалното тяло и самочувствие.

Диета № 4

Това е най-сложната диета със суров ориз, като затова не бива да се спазва повече от 2-3 дни. Нейната задача е максималното почистване на организма от вредните токсини, но и свалянето на килограмите. При нея се взема висококачествен ориз и просто изяждате всеки ден по една чаша на един път или на няколко порции. Ако ви е много сложно, тогава можете да добавите 2-3 ябълки. Техният сок е питателен, но и ще можете малко да разнообразите, доколкото е възможно тази диета.

Оризът е уникален продукт, който подобно на гъба, абсорбира всички вредни токсини в организма и ги изкарва от тялото. Той е незаменим, ако искате да отслабнете бързо и да свалите излишните килограми, но и да премахнете солта, която е първостепенна причина за заболявания на костите след 40 години. Ако спазвате всичките правила, тогава този начин на хранене ще бъде доста щадящ, но и ефективен, а резултатите няма да ви накарат да чакате дълго.

Особености на прилагането на диетата със суров ориз и противопоказания

Диета със суров ориз отслабване

Ползата и вредата на ориза са непосредствено свързани с неговия химичен състав и характеристики. Така например хората, страдащи от хронични проблеми с храносмилателната система, е по-добре да не прибягвате до тази диета.

Освен това, ако страдате от 2 или 3 степен на затлъстяване, тогава този начин за отслабване също е противопоказен за вас.

Кафявият ориз има специфични особености, които могат да се отнесат към вредните. Причината за това е, че той съдържа така наречената фитинова киселина. Тя, от своя страна, препятства абсорбирането на калция и желязото. Именно затова тази зърнена култура е противопоказна за консумиране, ако страдате от недостатък на тези елементи, анемия, слаби кости или зъби и други.

Полезни свойства на ориза

Оризът е прекрасен източник на сложните въглехидрати, даващи на организма прилив на енергия за дълго време. Богат е и на витамините от група В (В1, В2, В3, В6), витамин Е, микро и макроелементи - калций, калий, желязо, фосфор, цинк, селен, йод и други минерали.

В състава му влизат 8 от необходимите аминокиселини и съвсем не съдържа глутен, който често предизвиква алергична реакция при доста от хората.

- Регулярната му консумация намалява вероятността от онкологични заболявания;

- Влияе добре при сърдечно-съдови заболявания;

- Помага да се нормализира работата на стомашно-чревния тракт;

- Подобрява състоянието на косата, ноктите и кожата;

Отслабване с ориз

- Абсорбира вредните токсини;

- Оказва благоприятно въздействие на нервната система;

- Подобрява мозъчната дейност;

- Регулярната му консумация забавя процесите на стареене;

- Подобрява метаболизма;

- Премахва излишните течности от организма;

- Нормализира кръвното налягане;

- Подобрява работата на бъбреците;

- Не съдържат в състава си мазнини.

Ако нямате някакви специфични противопоказания, тогава смело можете да опитате диетата със суров ориз, за да свалите излишните килограми. Това е уникален зърнен продукт, който не само ускорява метаболизма, но и ви зарежда с енергия, подобрява мозъчната дейност и се справя перфектно с абсорбирането на вредните токсини, които са се натрупали в тялото.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати