Как да ускорим обмяната на веществата

Как да ускорим обмяната на веществата

След като преминете границата на тридесетте години, всяка вкусотия, която погълнете, може да ви проличи като паласка или брич. Отчасти за това е виновно забавянето на скоростта на обмяната на веществата, както и намаляването на мускулната маса.

Има обаче начини за ускоряване на обмяната на веществата и предпазване от нежелани натрупвания на мазнини. Един от тях е да правите почивки, когато тренирате.

Това сериозно ще ускори метаболизма ви. Ако правите почивки през няколко минути по време на тренировки, ще загубите повече мазнина, отколкото онези, които работят в стандартно темпо.

Ако обичате да ходите пеш, ходете една или две минути нормално, а след това в продължение на една минута увеличете скоростта на ходене. Повторете петнадесет пъти.

Как да ускорим обмяната на веществата

Ако не сте любител на кафето, вече имате сериозна причина да станете такъв. Хората, които пият две чаши кафе дневно, имат с двадесет процента по-висок метаболизъм в сравнение с тези, които не консумират кафе.

Кофеинът ускорява броя на сърдечните свивания и стимулира работата на централната нервна система. Не прекалявайте с кафето, особено по време на вечеря, защото ще нарушите съня си.

Ако пиете ледено студена вода, това ще ускори обмяната на веществата ви. Тъй като тялото ни поддържа температура 36, 6 градуса, водата, попаднала в организма ни, трябва да се стопли до необходимата температура.

За този процес тялото ще изгори енергия. Можете да изразходвате до седемдесет калории допълнително всеки ден, ако изпивате по литър и половина ледена вода.

Хапвайте яйца на закуска – това ще ви накара да не посягате към сладкото преди обяд. Пийте редовно зелен чай – той помага за ускоряването на вашия метаболизъм.

Консумацията на богати на калций продукти като мляко, йогурт и кашкавал, увеличава скоростта на обмяната на веществата. Ако имате достатъчен обем мускулна маса в тялото, това ще ви помогне по-бързо да изгорите излишните мастни натрупвания.

Ако добавите два килограма мускулна маса към тялото си, ще изразходвате 150 калории дневно повече, дори без да развивате тези мускули допълнително.

Мускулите изгарят много калории, дори когато се намират в състояние на покой, да не говорим за количеството калории, които изгарят по време на тренировки.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
ЛЕДЕНА ВОДА-ЦИРОЗА
ЛЕДЕНА ВОДА-ЦИРОЗА
25.09.2013 18:35
Не пийте ледено студена вода. При такова охлаждане НА панкреаса, който се намира зад стомашната стена, можете да си докарате ЦИРОЗА.
6
2
аз
аз
01.05.2013 21:44
от кога на киселото мляко му казвате йогурт?
8
0
КАФЕ
КАФЕ
11.04.2011 13:17
Преди 2000 години са били по-здрави и с по-малко сърдечни проблеми и не са стигали и до 30 години живот.
2
0
Иван
Иван
10.03.2011 17:08
В днешно време, при този чист въздух, при тези еко храни и чиста вода и при този психически натоварен живот, аз си мисля, че изобщо няма място да се сравняваме с хората живели преди 2000 години.
3
1
Георги
Георги
09.02.2011 11:41
Това за кафето не е така. Кофеинът предизвиква повишаване на сърдечната честота, но като цяло е вреден алкалоид. И не лъжете хората да пият кафе - правете упражнения редовно и яжте разнообразна храна - това е естественият начин за поддържане на тялото. Преди 2000 години е нямало кафе и хората са били в пъти по-здрави и с по-малко сърдечни проблеми - движение и храна - просто е.
2
1