Ако ще отслабвате, яжте мед

Ако ще отслабвате, яжте мед

Дори и да не ви се вярва, медът е полезен за хората, които са решили да стопят излишните си килограми. Медът е изключително богат на различни полезни вещества.

Още преди много векове хората са използвали меда, за да лекуват с него раните си, гинекологични, белодробни, кожни и сърдечни заболявания.

Натуралният мед притежава редица ползи за здравето, включително и за отслабването. Медът съдържа захар, но и витамини и минерали. Тези хранителни вещества са от съществено значение за разтварянето на мазнини и холестерол. Медът помага за намаляване на теглото.

Когато комбинирате мед с топла вода, ще подобрите процеса на храносмилане и разграждане на мазнини. Те се натрупват като неизползвани ресурси в тялото и по този начин му добавят обем и тегло. Медът обаче мобилизира тези складирани мазнини. Когато те се изгарят, за да осигурят енергия за изпълняването на ежедневните дейности, може да се забележи постепенно намаляване на теглото и нивата на затлъстяване.

За да постигнете този ефект, разбъркайте една супена лъжица мед с равно количество топла вода и приемайте всеки ден. Медът може да бъде полезен за отслабването, когато се консумира и с лимонов сок.

Ако ще отслабвате, яжте мед

Друга полезна рецепта е смес между канела на прах, мед и топла вода. Вземете една супена лъжица канела на прах, супена лъжица мед и една чаша топла вода. Смесете и изпийте течността на празен стомах.

Медът подобрява храносмилането и по този начин подпомага отслабването. Препоръчително е да се консумира след вечеря, особено след преяждане.

Не се втурвайте обаче да отслабвате, като преустановите да се храните. Програмата за отслабване трябва да е фокусирана върху намаляване приема на калории, а не спиране на приема на калории. Освен това, препоръчително е да увеличите дневния разход на калории чрез редовни физически упражнения.

Всяка храна, богата на фруктоза, каквато без съмнение е и медът, спомага за скорошното изгаряне на излишната телесна мазнина. По време на сън процесът на стопяване на мазнините е най-динамичен, поради което 2 – 3 лъжички мед се превръщат в катализатор, които го ускорява до нива, топящи няколко килограма месечно.

Рейтинг

5 3
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Антония и Доника 876
Антония и Доника 876
27.11.2014 23:19
Имам един въпрос. Аз нямам коремче , но една моя приятелка има.Искам да попитам как може да си смъкне коремчето? Нейното кортемче е много малко , но се оформя............Мола отговорете ми
.......
8
7
Беки
Беки
31.07.2014 12:44
Аз изяждам всяка вечер по една купа кисело мляко залято с 1с. л. мед.За 3-4мес.отслабнах5кила.Иначе си хапвам всичко.
4
6