gotvach.bg»Статии»Диети»Не повече от 1500 калории дневно!

Не повече от 1500 калории дневно!

Не повече от 1500 калории дневно!

Не консумирайте повече от 1500 калории на ден, ако искате да останете по-дълг млади, съветват учените. Те наричат тази диета геронтологична – т.е. продължаваща човешката младост. Според тях нискокалоричната храна е сигурен залог за дълъг живот.

Ако искате да сте по-дълго време млади, трябва се откажете от животинските мазнини - кравето масло, тлъстите пържоли, саламите. Не изцяло, разбира се, но дялът им в общата калоричност на дневната храна не бива да е повече от 20 процента. Това представляват до 2 чаени лъжички растително масло или 60 г орехови ядки.

Ако искате да бъдете съвсем прецизни, заместете олиото със зехтин. Той не само е диетичен, но е много полезен за стомаха и бъбреците. Избирайте си тъмен зехтин – той не е минал през процедури за избистряне, което се прави по химичен път.

Белтъчините са важни, но не трябва да надвишаваме повече от 60 г дневно от тях – това са 300 г месо или 2 литра прясно мляко. Основното меню се базира на продукти, богати на витамини, минерали и целулоза. На пръв поглед изглежда, че толкова малко калории не са достатъчни.

Не повече от 1500 калории дневно!

Но при правилен избор можете да се заситите с едрозърнести храни, с плодове и зеленчуци. Теглото ви трябва да е с около 10 процента по-нско от естественото. Т.е., ако а 25 години сте тежали около 60 кг, то в зряла възраст трябва да отслабнете до 55 кг.

Нискокалорийната храна осигурява отслабването да стане плавно и трайно. Започнете с това, че веднъж в седмицата не яжте нищо, пийте само течности по ваш избор. Забравете газираното и сладкишите! Опитйте се да не ги консумирате и ще удължите живота си с почти 3 години.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати