Доказано! Сладките картофи свалят излишното тегло

Сладки картофи

Сладките картофи – тези така обичани зеленчуци, могат да се окажат крайно здравословни и полезни. Те са вашият най-добър приятел в борбата с излишните килограми.

В сладките картофи се открива завидно количество каротеноиди. Те са отличен източник на витамин А, полезен за здравето на очите. Той има антиоксидантни свойства и противодейства и на стареенето. От години насам витаминът се свързва и с превенцията на рака. Освен него в сладките картофи има още разнообразие от витамини от B-групата, включително тиамин, рибофлавин и ниацин, както и B5 и B6.

Експертите от националния здравен институт в САЩ са категорични, че комбинацията на тези витамини помагат на организма да обработи изконсумираната храна и да я превърне в енергия. Освен това са важни за формирането на червени кръвни клетки. Всичко това прави тази храна една от най-добрите за всеки диетичен хранителен режим.

Едно от последните доказателства за качествата на сладките картофи е дело на японски учени. Те са се опитали да открият за какво може да се употребява водата, в която са варени сладките картофи в рамките на промишленото производство. По време на проучването те проверили какви са ефектите на водата, както и нейните хранителни стойности.

Печени Сладки картофи

Лабораторните тестове се опитали да оценят с точност какви са ефектите от високата и ниската концентрация на протеин във водата от сладки картофи.

Резултатите показали, че при високите концентрации на протеини тя води до значително понижаване на телесното тегло и размера на черния дроб. Освен това нивата на холестерола и триглицеридите се понижават, а тези на метаболитните хормони лептин и адипонектин се завишават. Всичко това води до заключението, че протеинът от сладките картофи има свойството да потиска апетита.

Отслабване

Той контролира липидния метаболизъм и логично води до сваляне на килограмите. За момента тези му ефекти обаче не са изследвани върху хора и са доказани само на лабораторно ниво. Предстои ефектът да бъде наблюдаван и при хуманоиди. Нужно е да се провери дали директната консумация на сладки картофи ще донесе също толкова активен протеин в тялото и дали той ще има същото отслабващо действие.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати