Диетата, с която Джейми Оливър отслабна и спи по-добре

Диетата, с която Джейми Оливър отслабна и спи по-добре

1 от 10 Снимки

1. Обилна закуска и оскъдна вечеря


Един от хранителните навици, който не само Джейми Оливър, а и хиледи диетолози препоръчват, е да ядете най-много на закуска и по-скромно на вечеря. Енергията, която храната ви предоставя, ви е необходима през светлата част на деня, а преди да си легнете, може да хапнете по-оскъдно;

Всеки любител на кулинарията веднага ще свърже името Джейми Оливър с нещо вкусно. Оказва се обаче, че британският готвач е почитател на здравословното хранене и препоръчва да спазвате няколко правила я менюто си, за да живеете по-дълго.

Като част от телевизионното си предаване Jamie’s Super Foods по Channel 4 готвачът пътува по целия свят, за да покаже характеристиките в различните национални кухни на различните страни.

Той е открил, че дълголетните нации имат общи хранителни навици, без да си дават сметка за това. Самият Джейми Оливър е приложил част от традициите им в личното си меню и казва, че откакто спазва новия си режим на хранене, е свалил няколко килограма и спи много по-добре.

Медиците във Великобритания също дават положителни отзиви за правилата на Джейми за здравословно хранене. Техните проучвания твърдят, че спазвайки тези методи, ще намалите риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания и поява на рак.

Диетата е съчетание от кухните на Япония, Гърция, Коста Рика и Централна Америка. В телевизионната поредица Суперхраните на Джейми готвачът разкрива как да се храните за дълголетие.

Не става въпрос за годжи бери и бионапитки. Става въпрос да се готви с прости храни. Обикновено това са обикновени продукти, от които се правят елементарни ястия, казва Оливър, а в галерията може да видите задължителните елементи от здравословното му меню.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Вероника
Вероника
12.03.2017 17:35
Джейми Оливър е един велик готвач.Възхищавам му се!
15
1