Кулинарни тънкости при правенето на питкаКулинарни тънкости при правенето на питкаНезависимо коя от тях сте решили да приготвяте, има няколко тънкости, които може да спазите и благодарение на които питката ви ще стане вкусна....
Кулинарни тънкости при правенето на сушиКулинарни тънкости при правенето на суши
09 Юни
Жана Г.
Но трябва да сте наясно и с някои тънкости в приготвянето на този японски специалитет. Оризът за суши трябва да е приготвен по специална технология, за да получите лепкава маса с лек аромат на оцет....
Тънкости при печенето на скараТънкости при печенето на скараСега ще изброим и тънкостите при печенето на скара, които ще ви превърнат в истински майстор: 1....
Тънкости при приготвянето на скараТънкости при приготвянето на скараАко все пак още не сте се занимавали с печенето на месо на скара е добре да знаете някои тънкости: - Когато работите с истинско барбекю, а не на електрическа скара, се подсигурете с качествени дърва....
Гуанчале - същност и кулинарни тънкостиГуанчале - същност и кулинарни тънкостиВсяка кухня си има своите традиционни деликатеси, които се правят от различни части на прасето. Едно интересно като вкусови качества предизвикателство идва от Италия, по-точно от областите Умбрия и Лацио. Това е Гуанчале...
Кулинарни тънкости при готвенето с кресонКулинарни тънкости при готвенето с кресонКресонът е съчетал в себе си зеленчук и билка. В кулинарията се използва култивираното растение. Тъй като предпочита водата и вирее край нея, се нарича още е воден крес или мокреш, дори поточарка. В далечното минало бил...
Кулинарни тънкости при приготвянето на гъскаКулинарни тънкости при приготвянето на гъска
23 Април
Нина Норд
Гъската се вари около 2 часа. Проверява се дали е добре сварена с помощта на готварска игла или шишче, която се забожда в бута на гъската. Ако минава свободно през месото, значи гъската е добре сварена. Когато се задушава...
Кулинарни тънкости при обработка на кестениКулинарни тънкости при обработка на кестениПоявяват се кулинарни тънкости при приготвянето на рецепти с кестен, като най-известната от тях е захаросаният кестен, донесъл слава на малкото френско градче Прива....
Кулинарни тънкости при готвенето на оризКулинарни тънкости при готвенето на ориз
26 Окт.
13
Admin
По този начин оризът се размеква, в следствие на което по-бързо достига кулинарна готовност и се запазват много повече ценните му вещества....
Кулинарни тънкости при приготвянето на окрошкаКулинарни тънкости при приготвянето на окрошкаНаименованието на окрошка идва от руски. Тя представлява традиционна руска студена супа или салата, която наподобява нашенския таратор. Името ѝ произлиза от „крошить”, в буквален превод - натрошаване на малки парчета...
Кулинарни тънкости при готвенето с дафинов листКулинарни тънкости при готвенето с дафинов листДафиновите дръвчета са ценени още от древността. Листата им са използвани за лечение на редица заболявания още преди хиляди години. А влагането им в кулинарията е най-лесният начин да се сдобием с ползите от тях. Добавяйки...
Кулинарни тънкости при приготвянето на домашни багетиКулинарни тънкости при приготвянето на домашни багетиСлед изпичане оставете багетите да се охладят върху метална скара....
Кулинарни тънкости за по-вкусно печено месоКулинарни тънкости за по-вкусно печено месо
27 Януари
Жана Г.
За да бъде печеното месо по-крехко и по-вкусно, има някои кулинарни тънкости. Най-важното, за да бъде месото вкусно и крехко, е да изберете качествен пресен продукт....
Кулинарни тънкости при приготвянето на азиатски ястияКулинарни тънкости при приготвянето на азиатски ястияАзиатската кухня използва голямо разнообразие от храни (месо, гъби, зеленчуци, яйца, ядки, плодове, риба и др.), като същевременно изключва продукти със съдържание на холестерол, с изключение на яйцата. Приготвят се...
Тънкости при правене на кюфтета и кебапчетаТънкости при правене на кюфтета и кебапчетаНай-различни тънкости можете да чуете от майсторите на скара за приготвянето на кюфтета и кебапчета - от сериозни и важни предложения, като това скарата да е силно намазнена и загрята преди да сложите продуктите, до това...