Кулинарни тънкости при правенето на питка
Кулинарни тънкости при правенето на питка
замества хляб, а може да бъде и пълнена с различни видове плънки. Независимо коя от тях сте решили да приготвяте, има няколко тънкости, които може да ...
Кулинарни тънкости при правенето на суши
Кулинарни тънкости при правенето на суши
09 Юни
В магазините отдавна се продават продукти, с помощта на които можете да приготвите суши в домашни условия. Но трябва да сте наясно и с някои тънкости ...
Кулинарни тънкости за по-вкусно печено месо
Кулинарни тънкости за по-вкусно печено месо
27 Януари
За да бъде печеното месо по-крехко и по-вкусно, има някои кулинарни тънкости. Най-важното, за да бъде месото вкусно и крехко, е да изберете ...
Кулинарни тънкости при приготвянето на азиатски ястия
Кулинарни тънкости при приготвянето на азиатски ястия
Азиатската кухня използва голямо разнообразие от храни (месо, гъби, зеленчуци, яйца, ядки, плодове, риба и др.), като същевременно изключва продукти със ...
Тънкости при правене на кюфтета и кебапчета
Тънкости при правене на кюфтета и кебапчета
миризми, които сте добавили и крайният резултат ще бъде чудесен. Най-различни тънкости можете да чуете от майсторите на скара за ...
Тънкости при приготвянето на скара
Тънкости при приготвянето на скара
Малко са хората, които могат да устоят на ароматно месо, приготвено на скара. Ако все пак още не сте се занимавали с печенето на месо на скара ...
Тънкости при печенето на скара
Тънкости при печенето на скара
тънкостите при печенето на скара, които ще ви превърнат в истински майстор: 1. Когато се нарязва месото за скарата, то трябва да е с ...
Кулинарни тънкости при приготвянето на окрошка
Кулинарни тънкости при приготвянето на окрошка
Наименованието на окрошка идва от руски. Тя представлява традиционна руска студена супа или салата, която наподобява нашенския таратор. Името ѝ ...
Кулинарни тънкости при готвенето с дафинов лист
Кулинарни тънкости при готвенето с дафинов лист
Дафиновите дръвчета са ценени още от древността. Листата им са използвани за лечение на редица заболявания още преди хиляди години. А влагането им в ...
Кулинарни тънкости при приготвянето на домашни багети
Кулинарни тънкости при приготвянето на домашни багети
нож направете по 3-4 разреза върху всяка багета. Изпечете багетите в предварително загряна фурна, за около 30 минути. Извадете ги, отново ги намажете с ...
Кулинарни тънкости при приготвянето на гъска
Кулинарни тънкости при приготвянето на гъска
23 Април
Гъската се вари около 2 часа. Проверява се дали е добре сварена с помощта на готварска игла или шишче, която се забожда в бута на гъската. Ако минава ...
Кулинарни тънкости при обработка на кестени
Кулинарни тънкости при обработка на кестени
- ядките на кедровото дърво, стафидите, розмарина и други. Появяват се кулинарни тънкости при приготвянето на рецепти с кестен, като ...
Кулинарни тънкости при готвенето с кресон
Кулинарни тънкости при готвенето с кресон
Кресонът е съчетал в себе си зеленчук и билка. В кулинарията се използва култивираното растение. Тъй като предпочита водата и вирее край нея, се нарича още ...
Кулинарни тънкости при готвенето на ориз
Кулинарни тънкости при готвенето на ориз
26 Окт.
13
във вода за около 30-60 минути в зависимост от годишния сезон. За час продуктът се оставя във вода само през зимата. По този начин оризът се размеква, в ...
Кулинарни съвети за тънкостите в кухнята
Кулинарни съвети за тънкостите в кухнята
Дори да считате себе си за отлична домакиня, нали знаете приказката, че човек се учи, докато е жив. Днес ви предлагаме кулинарни съвети, някои от ...