Кулинарни тънкости при правенето на питкаТънкостите при приготвянето на питка са няколко и макар да изглежда трудно за приготвяне, в действителност при спазването на някои основни правила питката става лесно, вкусно и сравнително бързо....
Кулинарни тънкости при правенето на сушиВ магазините отдавна се продават продукти, с помощта на които можете да приготвите суши в домашни условия. Но трябва да сте наясно и с някои тънкости в приготвянето на този японски специалитет....
Тънкости при приготвянето на скараАко все пак още не сте се занимавали с печенето на месо на скара е добре да знаете някои тънкости:
- Когато работите с истинско барбекю, а не на електрическа скара, се подсигурете с качествени дърва....
Ципура на скара с билкиНамазваме скарата с малко зехтин, изчакваме да се загрее добре и поставяме рибата да се пече за около 8 минути от всяка страна.
Поднасяме ципура на скара с билки с гарнитура от картофи или пожелание според вкуса....
Барбун на скара с розмаринПечем на загрята скара или в тавичка във фурна между 4 и 10 минути от всяка страна - според размера на рибите.
Сервираме веднага с парче хляб и зелена салата....
Хариб на скара с гарнитураИзмиваме и нарязваме на ситно копъра, добавяме и нето в купата. Изцеждаме сока на 1/2 лимон. Сока го слагаме и него при другите съставки заедно със зехтина и сол на вкус. Объркваме добре.
Загряваме си скарата....
Морунаж на скара с прясолНамазняваме скарата с парченцето масло и изпичаме от двете страни предварително почистената и нарязана на едро риба.
Изпечените парчета нареждаме в тава....
Пържоли на скара с маринатаВ съд с широко дъно наредете пържолите, оваляйте ги в маринатата и ги оставете на хладно за час да се овкусят.
Загрейте грила и изпечете пържолите....
Пъстърва на скара с маринатаЗагрейте скарата и намажете реотаните с малко зехтин.
Изпечете рибата и от двете страни. Поднесете със свежа салата или гарнитура по ваше желание.
Пъстървата на скара с марината е готова....
Лаврак на скара с дафинов листПолейте с лимоновия сок и печете на добре загрята скара от двете страни до готовност на печената риба.
Сервирайте лаврака на скара с дафинов лист веднага с резенчета лимон....
Риба на скара с бял сосПечем я на загрята и намаслена скара от двете страни.
В тиган загряваме олиото и запържваме брашното, посоляваме и разреждаме с водата.
Варим 10 минути и слагаме в соса печената риба за 5 минути....
Картофи на скара с билкова пастаСлед това се режат на шайби около 2 см. и се слагат да се пекат на загрята скара до готовност.
През това време в кухненски робот се слагат риганът, мащерката, босилекът, копърът, подправките, чесънът и зехтинът....
Чернокоп на скара с лимонов сокЗагрява се скара, намазана с мазнина, слага се рибата и печем чернокопа от двете страни до готовност. Поднасяме с резени лимон и поръсена с лимонов сок....
Пържоли на скара с варена царевицаАко водата изври по време на варене, можем да долеем топла вода. Трябва да имат достатъчно водата през времето на варене, за да се сварят хубаво.
Нагряваме скарата и слагаме да изпечем подправените вратни пържоли....
Скумрия на скара с пипер меланжНамазваме скарата с олио, загряваме я и слагаме скумрията да се пече, първо от външната страна - 10 минути, след това обръщаме и печем 10 минути и от вътрешната страна.
Сервираме топла със студено бяло вино....
Кюфтета на скара с доматен сосОформят се кюфтенца и се пекат на скара.
В тиган с олио се задушава нарязана останалата половинка лук, нарязана чушка....
Свински уши на скара с лукИзпечете ги на скара, а вече изпечените уши се прехвърлят в тенджера с капак.
Добавете към тях лук, нарязан на полумесеци. Овкусете с лимонов сок и соев сос и сервирайте....