Туршия с броколиОставете туршията на хладно място. В продължение на 2 седмици източвайте и отново наливайте течността през 2-3 дни, след което туршията с броколи е готова....
Туршия с бамяИзплакнете бамята, почистете опашките, като внимавате да не засегнете семенниците и каналите. Лукът се почиства и нарязва на полумесеци.
Поставете по един ред лук на дъното на приготвените буркани. Отгоре подредете бамята...
Туршия с гулияОтгоре се поставят още клонки целина и заливаме туршията с марината.
Затваря се с капачка и оставяме на хладно да втаса....
Защо побелява шоколадът?Защо побелява шоколадът
Всъщност това странно явление се нарича "цъфтеж" и се получава поради неправилно съхранение....
Цветна туршия с гулияНакисвате гулията за няколко часа преди да я остържете с нож, така се получава по лесно отстраняването на горния слой. Ако е по-едра, я режете на парчета. Карфиолът разделяте на розички, камбите режете на по-едри парчета,...
Пъстра туршия с арпаджикСлед като заври я свалете от котлона, оставете да се охлади и залейте туршията. След няколко дни започнете да я претакате и когато напълно втаса, вдигнете на студено и тъмно място....
Смесена туршия с горчицаНарежете зелето на ивички, а карфиола накъсайте на розички. Нарежете морковите на кръгчета.
Обелете чесъна и лука. Обелете целината и я нарежете на ивички. Натъркайте бамята със сол и я измийте добре.
Надупчете с...
Царска туршия с хрянЗалейте туршията със саламурата, така че отгоре да има 2-3 пръста сок. Долейте във всеки буркан олио за по-голяма трайност. Съхранявайте на хладно....
Смесена туршия с карфиолОставете я да изстине и с нея залейте туршията. Завържете с целофан бурканите и ги съхранявайте на студено място....
Вкусна туршия с ябълкаЧушките и патладжаните се пекат и се белят, след което се нарязват на малки парченца.
Ябълките (златна превъзходна - жълти, сладки) се белят, нарязват се на кубчета и се пържат леко в олиото. След като поизстинат малко...
Туршия с брюкселско зелеИзмиваме и почистваме добре зарзавата. Накъсваме брюкселското зеле и карфиола на розички. Редим заедно с останалите продукти в голям буркан.
Възвираме марината от посочените съставки заедно с 500 мл вода. Оставяме маринатата...
Слънчева туршия с аспиринТака приготвената туршия се оставя на слънце десетина дни, като през това време бурканът се обръща нагоре и надолу....
Слънчева туршия с краставициМожете да консервирате малки цели краставички или по-големи, нарязани на колелца. На всеки кг краставици трябва да предвидите 1 и 1/2 с.л.
По-големите краставици се нарязват на колелца с дебелина 5-6 мм, поставят се в...
Вкусна туршия в бидонВиж също защо побелява туршията, кога се пресича туршията и колко сол се слага на туршия....
Туршия в трилитров бурканБурканите се затварят и туршията се държи на хладно. Хубаво е саламурата да се изцежда през ден и да се налива отново – тогава туршията няма да кипне....
Царска туршия с медТуршията е трайна дори и по-дълго време да стои отворена.
Виж също колко и защо се слага аспирин в туршията и вреден ли е аспирина в туршиите....
Царска туршия с аспиринСъхранявайте царската туршия на хладно място като от време на време обръщайте бурканите, поне в началото.
Разгледай и тези избрани рецепти за царска туршия и разбери как правилно се реди царската туршия....
Смесена туршия с куркумаОставят се да се варят още 5 минути и след това туршията се пресипва в буркани. Още горещи те се обръщат с гърлото надолу....
Гръцка туршия с ябълкиПочистете чушките и патладжаните. Опечете ги, обелете ги и ги нарежете на средно големи парчета.
Загрейте олиото и запържете предварително обелените, почистени и нарязани на парчета ябълки. Когато плодовете омекнат, добавете...
Туршия в пластмасови бутилкиЗа да ни е лесно при ваденето на готовата туршия горната част на бутилката изрязваме, за да се получи по-широк отвор. Похлупваме шишето с отрязаното парче....
Медена туршия с камбиПуснете вътре таблетка аспирин, за да запазите туршията. Залейте с горещата марината до винта на буркана и затворете....
Сурова туршия с морковиПродуктите са за 4 буркана по 3 литра.
Всички зеленчуци се измиват добре, морковите се остъргват, зелето се нарязва на резени, чушките се набождат тук и там с вилица, доматите също.
На дъното е оцетът, солта, захарта...