Защо косата побелява?Защо косата побелява?
21 Март
1
Нина Норд
Учените години наред умуват над въпроса защо косата губи естествения си цвят. Всеки косъм изминава свой жизнен цикъл, който се състои от три стадия....
Защо косата ни побелява?Защо косата ни побелява?Учените вече намериха отговор на въпроса защо косата ни побелява. Неприятната промяна в цвета й е предизвикана от натрупването на водороден пероксид поради износването на фоликулите на косъма....
Сурова туршияСурова туршия
03 Дек.
8
Rosi Trifonova
След 10 дена суровата туршия е готова за консумация....
Сурова туршияСурова туршия
03 Дек.
8
Rosi Trifonova
След 10 дена суровата туршия е готова за консумация....
Сурова Мешана ТуршияСурова Мешана Туршия
16 Окт.
Fat Berta
Посочените продукти са за буркан с вместимост 800 г. На дъното на всеки от подготвените съдове сложете по два аспирина и от обявените количества сол, захар и оцет. Измийте зарзавата и го нарежете. Напълнете бурканите...
Защо побеляват суджуците?Защо побеляват суджуците?
29 Март
Ivalina Ivanova
Повечето хора вече са свикнали със сините сирена, по които има т.нар. благородна плесен или на по-прост език - пеницилин. Но не на всеки му е известно какво представлява белият слой върху суджуците и другите колбаси...
СуроваткаСуроватка
19 Февр.
Rosi Stoyanova
Протеините на суроватката се използват за приготвяне на детски храни, защото съставът им е по-близо до този на майчиното мляко....
Сурова туршия с морковиСурова туршия с морковиПродуктите са за 4 буркана по 3 литра. Всички зеленчуци се измиват добре, морковите се остъргват, зелето се нарязва на резени, чушките се набождат тук и там с вилица, доматите също. На дъното е оцетът, солта, захарта...
Сурова туршия с аспиринСурова туршия с аспиринПочистваме зеленчуците, зелето, карфиола и морковите ги нарязваме. С вилица надупчваме корнишоните и доматите. Нареждаме разпределените зеленчуци в 3 литрови буркани и ги заливаме с вода. Отцеждаме водата от бурканите...
Защо суровите ядки са по-полезни?Защо суровите ядки са по-полезни?Знаете ли, че суровите ядки са много по-полезни от тези, преминали термична обработка. Това е така, защото в суров вид богатството на ненаситените мастни киселини в тях е непокътнато....
Никол се поболяваНикол се поболява
03 Ноем.
Нина Норд
Според слуховете обаче синоптичката отслабва не защото е нещастна заради престоя си в затворено пространство, а защото иска да покаже, че е най-красивата от дамите вътре....
Сурова шарена туршия без аспиринСурова шарена туршия без аспиринСвежо хрупкава, сладко-кисела туршия - много лесна за изпълнение! Чудно Вкусно!...
Сурова туршия от люти чушкиСурова туршия от люти чушкиНа дъното на буркан слагамe подправките и нареждаме чушлетата в него. В така наредения буркан изсипваме една част оцет и две части вода. Течността слагаме в тенджера. На един компотен буркан сипваме около 1 с.л....
Сурова туршия със зелени доматиСурова туршия със зелени домати
04 Окт.
12
тин
Възвираме саламурата и след като изстине, заливаме туршията. Започваме да претакаме туршията 10 дни. Ако искаме туршията да има сладникав вкус, слагаме захар....
Сурова туршия с люти чушкиСурова туршия с люти чушки
11 Януари
3
Fat Berta
Почистете лютите чушки от дръжките. Наредете на дъното на голям буркан няколко по-малки скилидки чесън, зърна черен пипер, 1-2 дафинови листа и стръкчета копър. Наредете чушлетата плътно в буркана. Залейте със саламура...