Ряпата - истинско земно богатствоОще древните гърци описват, че ряпата помага на храносмилането, а Гален я препоръчва като възбуждащо апетита средство.
Ряпата стимулира отделянето на стомашен сок и подобрява храносмилането. Съдържанието на целулоза...
Най-лесния дюнер с тайна подправкаДа ви е сладко :)
Надявам се, да съм ви бил полезен с моя най-лесния дюнер с тайна подправка.
Вижте още кои са подходящите подправки за дюнери, както и как се маринова месо за дюнер....
Печени обезкостени джоланчета по тайна рецептаВземете си килограм обезкостен свински джолан, продават го в месарските магазини нарязан на парчета. Оставете го час на стайна температура.
Загрейте фурната на 200 градуса.
Сложете парчетата месо в тава едно до друго...
Тиквата заздравява коститеНе случайно консумирането на тиква се свързва с лекуването на редица здравословни проблеми. Семките на тиквата също са лековити.
Най-разпространено е схващането, че родината на тиквите е Северна Америка....
Диетично клафути с праскови с тайна съставкаМахнете костилките на фурмите.
Блендирайте всички съставки без прасковите. Ако тестото ви се стори рядко, може да добавите още един банан или овесени ядки.
Подмажете тавичката с течно кокосово масло. Изсипете сместа...
Тиквата предпазва от остаряванеПри нарушена обмяна на веществата и при заболявания на черния дроб се препоръчва половин килограм печена или варена тиква дневно и една чаша сок от тиква....
Лечебните свойства на тикватаТиквата е дошла при нас от древността, отглеждана е вече повече от 3000 години. Древните гърци са използвали изчистена тиква, като съд за пиене....
Шипките - богатство от витамини и минералиШипката се нарича още царицата на билките, тъй като от древни времена е символ на живота и красотата. Легендите за магическите ѝ свойства са много. Трудове за нея пишат още Авицена и Хипократ. За славянските народи шипковият...
Сладкарски тайниЗапочваме директно - ето сладкарските тайни, които трябва да знаете....
Тиквата е вкусна и пърженаПерфектна е салатата от настъргана тиква, ябълка, мед, лимонов сок и плодов сок. Една от най-разпространените сред любителите на оранжевия плод рецепта е медът от тиква....
Тиквата и нейните безценни качестваА през есенно-зимния сезон, когато пресните плодове и зеленчуци са ограничени, тиквата ще разнообрази чудесно нашата трапеза, тъй като от нея се приготвят:
- вкусни ястия с тиква;
- печена тиква;
- пълнена тиква;
-...
Тиквата - вкусният символ на есентаПечена тиква, супа от тиква, баница с тиква, кекс с тиква, чийзкейк с тиква и още много и най-разнообразни солени и сладки ястия с този продукт могат да овкусят всяка маса....
Киноа - богатството на инкитеНяма никакво съмнение, че киноата е играла основна роля във великата цивилизация на инките. Смята се, че са я считали за свещено растение. Включвали я в религиозните празници, а първата бразда за засаждане била правена със...
Богатството на националните хлябовеХляб се яде почти във всички страни по света. Дори там, където не расте пшеница, други продукти като например царевица, ръж или ориз се смилат на брашно и се използват за правене на прости и хранителни еквиваленти на пшеничения...
Тиквата е идеална гарнитура за месоТиквата е полезна при заболявания на сърцето, бъбреците, затлъстяване, хипертония, запек. Ако редовно ядете тиква, имате по-малко шанс да се разболеете от пиелонефрит.
Тиквата е полезна за хипертониците....
Тайни за хубав кексПървата тайна на кекса е, че яйцата за тестото трябва да са добре охладени. Затова преди приготвянето на тестото ги оставете във фризера за десет минути....