Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се претака зелето?Как се претака зелето?
24 Ноем.
Той го претака всяка вечер, може да го прави една седмица всеки ден, през ден и или два пъти седмично, а има и индивиди, които залагат честната си дума, че кисело зеле става и без претакане....
Туршията на мамаТуршията на мама
09 Окт.
1
Зеленчуците се нарязват в голяма тава. Слагат се в буркани. След което се заливат с топлата саламура. Това е най-вкусната туршия, която съм яла. Туршията на мама е супер....
Туршията на бабаТуршията на баба
29 Август
На 1 л течност се слагат 2 с.л. сол. Залейте туршията на баба с врялата саламура. В следващите дни се претака около 4 пъти през 2-3 дена. Към 15 ден туршията е готова за консумация....
Защо се слага аспирин на туршиите?Защо се слага аспирин на туршиите?
18 Ноем.
6
Разгледайте и другите наши рецепти за туршии, а именно: - царска туршия; - туршия с карфиол; - гръцка туршия;...
Защо омеква туршията?Защо омеква туршията?
02 Февр.
Най-добрата температура за съхранение на туршия е + 3 градуса и най-добре е това да става в мазето. Вижте още: - Вредна ли е туршията; - Как се пресича туршия: - Колко сол се слага на туршия....
Туршия за шияТуршия за шия
01 Ноем.
Слагат се капачки, не се стерилизират бурканите с туршия. Няколко дни бурканите с туршия за шия се разклащат, съхраняват се на тъмно и хладно място....
Туршия на кашаТуршия на каша
12 Ноем.
Той пък знае рецептата за Туршия на каша от своята баба. 1. Туршията нарязвам на дребно. Аз слагам 1-2 зелени домата, шепа зеле, 1-2 червени чушки, 2 краставички. Кашата може да се направи и само с кисело зеле. 2....
Туршия за диабетициТуршия за диабетици
01 Март
Престояват така 12 часа, след което вадим и нареждаме в буркани, като се налива и сиропът....
Туршия на дребноТуршия на дребно
27 Февр.
Нарязваме всичко, предварително измито и почистено, на ситно и правим микс, с който пълним буркани, подготвени с оцет и подправки. Доливаме с вода и стерилизираме 5 мин....
Царската туршия на мамаЦарската туршия на мама
16 Ноем.
6
Напълнете всеки буркан със зеленчуци, накрая залейте със студена вода, затворете буркана и ги разклатете няколко пъти и вашата туршия е готова. Царската туршия на мама е готова....
Туршия за 3 дниТуршия за 3 дни
24 Февр.
Зелето се нарязва на ситно и се претрива с ръце. Морковите се режат на полумесеци, а чушките на малки лентички. Всички зеленчуци се слагат в голяма тава(за да се съберат и да има възможност да се разбъркват)....
Царската туршия на СталинЦарската туршия на Сталин
04 Окт.
Полива се със студена вода. Затваря се, като капачката се притяга здраво, разклаща се, за да се смесят солта, аспиринът и другите съставки. Не се стерилизира. Не се и съмнявайте, че тази туршия пие доста ракия!...
Туршия за бърза консумацияТуршия за бърза консумация
09 Окт.
1
Оставя се на хладно. След 4-5 дена туршията е готова за консумация. Има трайност около месец....
Туршия на Бай ДанчоТуршия на Бай Данчо
24 Ноем.
2
Няколко дни се обръщат нагоре с капачката ежедневно. Да ви е сладка туршията....
Царска туршия на бабаЦарска туршия на баба
18 Септ.
Пълним ги в буркани, като на всеки се слагат по 2 аспирина. Ако са в 3 литрови буркани. слагаме по 4....
Мешана туршия за диабетициМешана туршия за диабетици
04 Януари
След това тази вкусна царска туршия може да се пренесе на трапезата ви....
Защо се слага мед на туршията?Защо се слага мед на туршията?
07 Ноем.
Вижте още: - Защо се слага синапено семе в туршията; - Как се пресича туршия с аспирин....
Защо се слага захар в туршията?Защо се слага захар в туршията?
07 Окт.
При туршиите нещата стоят по същия начин. Вижте и няколко страхотни идеи за домашно приготвени туршии: Слънчева туршия с аспирин, Туршия с кисели домати, Туршия за зимата в бидон и Търновска туршия....
Защо се слага аспирин в туршията?Защо се слага аспирин в туршията?
02 Окт.
Добавен в правилната доза, аспиринът в туршиите не позволява на зеленчуците да се размекнат и да станат на каша. Действа като естествен антиоксидант, без да вреди на организма....
Туршия от карфиолТуршия от карфиол
27 Септ.
4
Туршията се затваря с капачки. Първите 7 дена бурканите се обръщат ежедневно, а след 10 дена е напълно готова за консумация....
Туршия от бамяТуршия от бамя
03 Януари
1
По желание туршията може да се завари за 5 минути, но бамята поомеква. Туршията от бамя е готова....
Туршия от джанкиТуршия от джанки
27 Юни
Затваряме буркана с капачка и обръщаме, за да се запечата. Излизат около 5 компотени буркана туршия от джанки....
Туршия от тиквичкиТуршия от тиквички
19 Май
1
Тиквичките се измиват и се нарязват на къси пръчици. Слагат се в голяма тенджера, посоляват се, заливат се с вода и се оставят да престоят 2 часа под капак. След това се отцеждат, а течността се запазва....
Туршия от чушкиТуршия от чушки
22 Февр.
3
Избират се подходящи чушки, измиват се и всяка се надупчва с вилица. Нареждат се в съд, затискат се и се заливат със саламурата, приготвена от горе посочените продукти....
Туршия от ИндияТуршия от Индия
19 Февр.
Смесете всички продукти в тенджера. Сложете ги да заврат на умерена температура. Намалете котлона и варете на слаб огън 5 мин. Разсипете зеленчуците равномерно в 6 половин литрови буркана. Отгоре полейте с маринатата....