Gotvach.bg»Съвети»Защо се слага мед на туршията?

Защо се слага мед на туршията?

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
15082386
Защо се слага мед на туршията?

Медът се добавя към туршията, за да ѝ придаде сладост и да балансира вкуса. Това е обичайна практика в някои рецепти за туршия, където медът може да подобри аромата и да компенсира киселинността на зеленчуците.

Медът е предпочитана добавка пред захарта, заради високите си вкусови качества. Освен това медът може да работи и като консервант, който помага да се удължи срокът на съхранение на туршията.

Туршията съдържа богато разнообразие от зеленчуци и е богата на млечни микроорганизми, които се развиват при процеса на ферментация. Тези добри бактерии могат да подпомогнат здравословното функциониране на червата и да укрепят имунната система.

Туршията съдържа важни хранителни вещества като витамин К, витамин С, фолиева киселина и минерали като калий и магнезий.

Туршията има малко калории, което я прави подходяща за хора, които следят теглото си.

Като добавка към храната туршията може да насърчи консумацията на повече зеленчуци и да помогне на хората да разнообразят своите здравословни хранителни навици.

Вижте още:

- Защо се слага синапено семе в туршията;

- Как се пресича туршия с аспирин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати