Gotvach.bg»Съвети»Защо се слага мед на туршията?

Защо се слага мед на туршията?

Защо се слага мед на туршията?

Медът се добавя към туршията, за да ѝ придаде сладост и да балансира вкуса. Това е обичайна практика в някои рецепти за туршия, където медът може да подобри аромата и да компенсира киселинността на зеленчуците.

Медът е предпочитана добавка пред захарта, заради високите си вкусови качества. Освен това медът може да работи и като консервант, който помага да се удължи срокът на съхранение на туршията.

Туршията съдържа богато разнообразие от зеленчуци и е богата на млечни микроорганизми, които се развиват при процеса на ферментация. Тези добри бактерии могат да подпомогнат здравословното функциониране на червата и да укрепят имунната система.

Туршията съдържа важни хранителни вещества като витамин К, витамин С, фолиева киселина и минерали като калий и магнезий.

Туршията има малко калории, което я прави подходяща за хора, които следят теглото си.

Като добавка към храната туршията може да насърчи консумацията на повече зеленчуци и да помогне на хората да разнообразят своите здравословни хранителни навици.

Вижте още:

- Защо се слага синапено семе в туршията;

- Как се пресича туршия с аспирин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен