Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Какаов сладкиш Да си оближеш пръститеКакаов сладкиш Да си оближеш пръстите
27 Януари
Оставя се да изстине, нарязва се на парчета и се сервира сиропираният сладкиш. Този какаов сладкиш да си оближеш пръстите е явно повече от вкусен....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
6
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Да си замразим чушки за зиматаДа си замразим чушки за зимата
11 Септ.
Ако сте замразили чушките, нарязани на малки парченца, можете направо да ги добавите в ястия или супи, без да ги миете....
ПразПраз
07 Дек.
Легендата гласи как този светец е заповядал на уелските войници да закичат шлемовете си с него, за да се отличават от врага в битка със саксонците....
Да замразим зеленчуци за гювечДа замразим зеленчуци за гювеч
30 Януари
След този срок също могат да се използват, но ще са загубили голяма част от полезните си качества....
Плодове, които можем да замразимПлодове, които можем да замразим
28 Януари
Ако все пак искате да си замразите плодове в домашни условия, ето няколко полезни съвета: Подходящи за замразяване са всички добре узрели, но не презрели плодове....
Какво да сготвя с праз?Какво да сготвя с праз?
07 Февр.
1
Историята разказва, че древните римляни консумирали праза, за да прочистват гърлото и гласа си. Самият император Нерон приемал голямо количество от този вид лук, преди да говори пред публика....
Защо и как да замразим ябълкиЗащо и как да замразим ябълки
04 Окт.
В тази форма те ще запазят по-добре формата си и плодовете няма да се слепват. Можете също така да замразите ябълки веднага, като поставите сурови резени в торба за дългосрочно съхранение....
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
10 Февр.
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
21 Септ.
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
Как да замразим царевица, грах и фасулКак да замразим царевица, грах и фасул
27 Ноем.
Ако искате да замразите царевицата на зрънца сега е моментът да я ороните....
Солена сьомга Направи си самСолена сьомга Направи си сам
08 Февр.
1
Интересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
Реване по моя си рецептаРеване по моя си рецепта
18 Април
8
Оставяме го да се охлади преди консумация....
Пелмени по мой си начинПелмени по мой си начин
11 Юни
1
Направете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
Милинки Стой си в къщиМилинки Стой си в къщи
03 Март
1
Изчакваме 15 минути да шупне. Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно меко тесто и го оставяме да втаса на топло....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да замразим сърнели?Как да замразим сърнели?
05 Дек.
Сърнелите трябва да са свежи, чисти и по възможност неначупени. Препоръчително е да се замразяват суровите сърнели. Варените или пържени гъби губят вкуса си и стават гумени след размразяване....
Как да замразим кайма?Как да замразим кайма?
02 Септ.
А да имате кайма под ръка винаги е добре, защото може да си направите вкусотии като руло Стефани с кайма, пълнени чушки с кайма или тези вкусни спагети с кайма....
Как да замразим билки?Как да замразим билки?
17 Май
Трябва да се има предвид, че когато се замразяват билки, те запазват вкуса си, но няма да запазят цвета или външния си вид и така няма да са подходящи за ястия, където външният вид на билката е важен....