Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Какаов сладкиш Да си оближеш пръститеОставя се да изстине, нарязва се на парчета и се сервира сиропираният сладкиш.
Този какаов сладкиш да си оближеш пръстите е явно повече от вкусен....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Да си замразим чушки за зиматаАко сте замразили чушките, нарязани на малки парченца, можете направо да ги добавите в ястия или супи, без да ги миете....
ПразЛегендата гласи как този светец е заповядал на уелските войници да закичат шлемовете си с него, за да се отличават от врага в битка със саксонците....
Плодове, които можем да замразимАко все пак искате да си замразите плодове в домашни условия, ето няколко полезни съвета:
Подходящи за замразяване са всички добре узрели, но не презрели плодове....
Какво да сготвя с праз?Историята разказва, че древните римляни консумирали праза, за да прочистват гърлото и гласа си.
Самият император Нерон приемал голямо количество от този вид лук, преди да говори пред публика....
Защо и как да замразим ябълкиВ тази форма те ще запазят по-добре формата си и плодовете няма да се слепват.
Можете също така да замразите ябълки веднага, като поставите сурови резени в торба за дългосрочно съхранение....
Пържоли Изяж си пръститеПържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
Солена сьомга Направи си самИнтересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
Пелмени по мой си начинНаправете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
Милинки Стой си в къщиИзчакваме 15 минути да шупне.
Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно меко тесто и го оставяме да втаса на топло....
Как да замразим сърнели?Сърнелите трябва да са свежи, чисти и по възможност неначупени.
Препоръчително е да се замразяват суровите сърнели.
Варените или пържени гъби губят вкуса си и стават гумени след размразяване....
Как да замразим кайма?А да имате кайма под ръка винаги е добре, защото може да си направите вкусотии като руло Стефани с кайма, пълнени чушки с кайма или тези вкусни спагети с кайма....
Как да замразим билки?Трябва да се има предвид, че когато се замразяват билки, те запазват вкуса си, но няма да запазят цвета или външния си вид и така няма да са подходящи за ястия, където външният вид на билката е важен....