Полезни съвети при приготвянето на рибаВитамин А благоприятства за укрепването на лигавиците на дихателните органи, срещу простудни заболявания и на храносмилателните органи, срещу възпалителни процеси и др....
Съвети при приготвянето на мармалади за зимнинаПриготвянето на зимнина чрез варене е най-сигурният начин да запазим кондензираните плодове за през дългите зимни месеци. Мармаладът представлява гъсто сварената месеста част и сока от плодовете....
Сполучливата мусака на БабаЗа заливката: Яйцата, киселото мляко и брашното се разбъркват до хомогенна смес и когато мусаката е почти готова, се залива с нея, като се правят след изсипването на заливката дупчици с вилица, за да проникне сместа в пластовете...
Редена мусака на пластовеСлед като мусаката е готова, изваждаме и поръсваме с нарязаните на ситно пресен лук и магданоз.
Редената мусака на пластове е готова....
Вкусната мусака на мамаКогато мусаката остане на мазнина, заливаме със заливката за мусака.
Подготовка на заливката:
В тиган запържваме брашното с олиото, да се зачерви леко....
Корейска мусака на фурнаТака приготвената мусака се пече в загрята на 190 градуса фурна за 30 минути.
От яйцата и настъргания кашкавал се разбива смес, с която се залива корейската мусака след 30 минути....
Мусака по рецептата на ЗвездевМусаката по рецептата на Звездев е готова.
Научи също как се прави най-пухкавата заливка за мусака или опитай нашата гръцка мусака....
Съвети при приготвянето на фазанПодходящо е за консумация и на децата.
В 100 грама на този продукт се съдържат само 254 kcal, докато енергийната стойност на месото е - 20% мазнини, 18% белтъци и 0, 5% въглехидрати....
Съвети при приготвянето на сьомгаЕто защо тук ще ви предложим няколко съвета относно приготвянето на сьомга, за да бъде тя не само здравословна храна, но и вкусна.
1....
Съвети при приготвянето на сланинаОсоляване и консервиране на сланина
На дъното на съда трябва да поставите няколко пръста морска сол.
Притиснете сланината към солта с кожата надолу като притискате много добре....
Съвети при приготвянето на заешкоВсе пак зайци се отглеждат в изобилие и у нас, а и гозбите с тях не са обвързани с никакви традиции.
Предлагаме на вниманието ви 5 полезни съвета при приготвянето на заешко месо:
1....
Съвети за приготвянето на рибаЕдин от най-добрите методи за приготвянето на риба е на пара. Ако нямате уред за готвене на пара, можете да използвате за целта дълбока тенджера, гевгир и фолио....
Съвети за приготвянето на козунациИма някои съвети за приготвяне на козунаци, които задължително трябва да се спазват, за да се гарантира добрият резултат. Те са следните:
1. Трябва да се използва само свежа мая....
Мусака с месоНарязваме месото на малки парчета и го задушаваме леко в тиган. В тава изсипваме месото и добавяме подправките.
Обелваме, измиваме и нарязваме на малки кубчета картофите....
Мусака с морковиВ намаслена тавичка нареждаме половината от нарязаните на кръгчета моркови, отгоре разстиламе каймата и покриваме с останалите моркови.
Поливаме с бульона и печем, докато остане на мазнина....
Мусака с карфиолРазбийте 1 яйце със сметаната, залейте мусаката, наредете парченца масло и печете 30-тина минути в умерено загрята фурна....
Мусака в гювечВ гювеча нареждам най-отдолу картофи, поставям плънката и отгоре редя останалите картофи.
Пека мусаката около час и половина във фурната на 180 градуса....
Мусака с елдаИзпечете ястието за 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Поръсете със ситно нарязани копър и магданоз и поднесете с кисело мляко....
Мусака с колбасиКартофите се белят и режем на кубчета както за обикновена мусака.
Колбасите, морковите и лукът се нарязват и се прибавят към нарязаните картофи.
Заливате с олиото и поръсвате с подправки по избор....
Мусака с лещаСлед това мусаката се изважда от фурната и се изсипва заливката отгоре ѝ. Връща се във фурната и се пече до готовност....
Мусака с рибаДокато рибата се вари, картофите се белят, мият и нарязват на колелца. В тава за печене се нареждат ред картофи, ред риба, като между тях се слагат подправките, черен пипер и сол на вкус.
Завършва се с картофи....
Мусака с гъбиЯстието се поръсва с галета и се пече на умерена температура до готовност....