Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Полезни съвети при приготвянето на рибаПолезни съвети при приготвянето на риба
16 Юли
Витамин А благоприятства за укрепването на лигавиците на дихателните органи, срещу простудни заболявания и на храносмилателните органи, срещу възпалителни процеси и др....
Съвети при приготвянето на мармалади за зимнинаСъвети при приготвянето на мармалади за зимнина
13 Август
Приготвянето на зимнина чрез варене е най-сигурният начин да запазим кондензираните плодове за през дългите зимни месеци. Мармаладът представлява гъсто сварената месеста част и сока от плодовете....
Сполучливата мусака на БабаСполучливата мусака на Баба
26 Ноем.
За заливката: Яйцата, киселото мляко и брашното се разбъркват до хомогенна смес и когато мусаката е почти готова, се залива с нея, като се правят след изсипването на заливката дупчици с вилица, за да проникне сместа в пластовете...
Редена мусака на пластовеРедена мусака на пластове
03 Април
След като мусаката е готова, изваждаме и поръсваме с нарязаните на ситно пресен лук и магданоз. Редената мусака на пластове е готова....
Вкусната мусака на мамаВкусната мусака на мама
28 Април
1
Когато мусаката остане на мазнина, заливаме със заливката за мусака. Подготовка на заливката: В тиган запържваме брашното с олиото, да се зачерви леко....
Корейска мусака на фурнаКорейска мусака на фурна
09 Март
1
Така приготвената мусака се пече в загрята на 190 градуса фурна за 30 минути. От яйцата и настъргания кашкавал се разбива смес, с която се залива корейската мусака след 30 минути....
Мусака по рецептата на ЗвездевМусака по рецептата на Звездев
19 Март
Мусаката по рецептата на Звездев е готова. Научи също как се прави най-пухкавата заливка за мусака или опитай нашата гръцка мусака....
Съвети при приготвянето на яребициСъвети при приготвянето на яребици
07 Февр.
На вашето внимание представяме една изпитана рецепта за приготвяне на яребица....
Съвети при приготвянето на фазанСъвети при приготвянето на фазан
06 Февр.
Подходящо е за консумация и на децата. В 100 грама на този продукт се съдържат само 254 kcal, докато енергийната стойност на месото е - 20% мазнини, 18% белтъци и 0, 5% въглехидрати....
Съвети при приготвянето на сьомгаСъвети при приготвянето на сьомга
01 Февр.
Ето защо тук ще ви предложим няколко съвета относно приготвянето на сьомга, за да бъде тя не само здравословна храна, но и вкусна. 1....
Съвети при приготвянето на сланинаСъвети при приготвянето на сланина
01 Февр.
Осоляване и консервиране на сланина На дъното на съда трябва да поставите няколко пръста морска сол. Притиснете сланината към солта с кожата надолу като притискате много добре....
Съвети при приготвянето на ФрикасеСъвети при приготвянето на Фрикасе
23 Януари
В качеството на гарнитура на това ястие обикновено се сервира ориз, зеленчуци или макаронени изделия....
Съвети при приготвянето на заешкоСъвети при приготвянето на заешко
22 Януари
Все пак зайци се отглеждат в изобилие и у нас, а и гозбите с тях не са обвързани с никакви традиции. Предлагаме на вниманието ви 5 полезни съвета при приготвянето на заешко месо: 1....
Съвети за приготвянето на рибаСъвети за приготвянето на риба
17 Юли
Един от най-добрите методи за приготвянето на риба е на пара. Ако нямате уред за готвене на пара, можете да използвате за целта дълбока тенджера, гевгир и фолио....
Съвети за приготвянето на козунациСъвети за приготвянето на козунаци
02 Април
Има някои съвети за приготвяне на козунаци, които задължително трябва да се спазват, за да се гарантира добрият резултат. Те са следните: 1. Трябва да се използва само свежа мая....
Мусака с месоМусака с месо
29 Февр.
3
Нарязваме месото на малки парчета и го задушаваме леко в тиган. В тава изсипваме месото и добавяме подправките. Обелваме, измиваме и нарязваме на малки кубчета картофите....
Мусака с морковиМусака с моркови
24 Февр.
В намаслена тавичка нареждаме половината от нарязаните на кръгчета моркови, отгоре разстиламе каймата и покриваме с останалите моркови. Поливаме с бульона и печем, докато остане на мазнина....
Мусака с празМусака с праз
24 Окт.
Запечете мусаката във фурната....
Мусака с карфиолМусака с карфиол
22 Ноем.
Разбийте 1 яйце със сметаната, залейте мусаката, наредете парченца масло и печете 30-тина минути в умерено загрята фурна....
Мусака в гювечМусака в гювеч
09 Януари
В гювеча нареждам най-отдолу картофи, поставям плънката и отгоре редя останалите картофи. Пека мусаката около час и половина във фурната на 180 градуса....
Мусака с елдаМусака с елда
16 Април
Изпечете ястието за 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Поръсете със ситно нарязани копър и магданоз и поднесете с кисело мляко....
Мусака с колбасиМусака с колбаси
20 Ноем.
Картофите се белят и режем на кубчета както за обикновена мусака. Колбасите, морковите и лукът се нарязват и се прибавят към нарязаните картофи. Заливате с олиото и поръсвате с подправки по избор....
Мусака с лещаМусака с леща
18 Май
4
След това мусаката се изважда от фурната и се изсипва заливката отгоре ѝ. Връща се във фурната и се пече до готовност....
Мусака с рибаМусака с риба
23 Януари
Докато рибата се вари, картофите се белят, мият и нарязват на колелца. В тава за печене се нареждат ред картофи, ред риба, като между тях се слагат подправките, черен пипер и сол на вкус. Завършва се с картофи....
Мусака с гъбиМусака с гъби
21 Дек.
1
Ястието се поръсва с галета и се пече на умерена температура до готовност....