Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Конфитюр от помело и портокалиОбелете помелото и го нарежете на едри парчета, а ако остане сок, го отделете в чаша....
20 Февр.
Уникално смути с помело и бананПрехвърля се в удобни чаши и може да се гарнира с парченце банан или помело.
Да се консумира с удоволствие....
16 Април
Домашен шоколадов крем с помело и ментаТака готовия шоколадов крем разпределяме в подходящи чаши и чакаме да се охлади.
После поръсваме обилно кокосови стърготини. Върху тях от спрея сметана. Украсяваме с парченца помело и стръкче ментичка....
20 Юни
Плодов крем от помело с извара и кайсииНарежете на парченца обеленото и почистено от бялата коричка и семенцата помело и кайсиите....
20 Февр.
Осем причини да похапваме сини сливи по-честоСините сливи са важен продукт в кулинарията. Те са вълшебната съставка в редица сладкиши, пайове, рула, торти, палачинки, козунаци, мармалади, компоти, кексове, ошави, кремове. Заради своя сладко-кисел вкус...
26 Август
Кекс със сладко от смокини, помело и течен шоколадСлагаме стафидите, нарязаното на ситно помело и счуканите орехи. Объркваме добре.
Тази смес сипваме във форма за кекс, която е намазнена и набрашнена.
Печем кекса на 170 градуса за около 60 минути....
20 Юни
Няколко причини да похапвате печен лукЛукът има силно антибактериално действие. Любопитен факт е, че при термична обработка той не губи полезните си качества. При печене лукът губи само част от натрапчивия вкус и миризма, но полезните вещества в него остават...
29 Март
Сериозни причини да похапвате повечко гроздеРедовното похапване на този плод ще ви помогне да се избавите от неприятния запек, лошото храносмилане, бъбречни проблеми, дори от мигрена....
19 Окт.
Защо да похапвате тиквени семки по-често?Много често обаче, ние изхвърляме нейните семки и дори не подозираме колко са полезни....
30 Окт.
Защо трябва да похапвате батати по-често?Тези сладки картофи често заменят вкуса на ямс (вид мексикански сладък картоф), като между тях има разлики не само във вкуса, но и в хранителната им стойност....
05 Дек.
Няколко невероятни причини да похапваме ревенИзключително често се използва за лечение на чревни инфекции и за ликвидирането на чревни паразити.
С това обаче здравословните свойства на това чудотворно растение не свършват....
12 Окт.
7 важни причини да похапвате повече бататиСъс сигурност бататите не могат да изместят познатите у нас картофи, но пък има много причини от време на време да редувате двата вида зеленчук....
27 Март
Дами, ето 7 причини да похапвате броколиБроколи е името на зеленчук, който през последните години си спечели славата на суперхрана. Това растение е родственик със зелето и карфиола, но според специалитет е дори по-полезно от тях.
Розичките броколи са...
30 Окт.
Защо да похапваме по-често печен нахутВ тази статия ще проучим защо трябва да обмислите по-често включването на печен нахут във вашата рутинна закуска....
24 Май
Няколко причини да похапваш червен оризЧервеният ориз е вид неполиран ориз, който има по-висока хранителна стойност в сравнение с белия. Времето за готвене е сравнително повече от това на белия ориз, но има по-приятен вкус. Богат е на фибри, витамин В1 и В2...
29 Юли
Причини за често повръщанеЗа изясняване естеството и причините на повръщането трябва да се уточни времето на тяхната поява - на празен стомах, след нахранване, при промяна положението на тялото, както и дали болният изпитва облекчение след повръщането...
26 Юли
Причини за често киханеОбикновено кихавиците са толкова чести, че не можем да се спрем. Вирусите всъщност дразнят епителните клетки, чиято задача е да предпазват белите дробове....
04 Юни
Помело, полято с ромОбелете, почистете от бялата кожичка плода помело и разделете месестата част на филенца.
Залейте ги със смес от захарта и рома, украсете с листенцата мента и поднесете....
18 Февр.
10 причини да консумирате ядки по-честоКонсумирането на тези храни е от ключово значение за предотвратяване на многобройни чести и хронични заболявания.
За по-здрав сън....
01 Февр.
Зимна плодова салата с помелоПочистете плодовете и ги нарежете на малки парченца. Разпределете ги в десертни купички.
Смесете рома, карамела и кафявата захар в съд на котлона и щом се хомогенизират, снемете от котлона.
Залейте плодовете с ароматния...
10 Дек.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
7 причини да консумирате цитрусови плодове по-честоИ ако още не сте ги направили част от ежедневното си меню, даваме ви 7 причини да го сторите незабавно.
1....
12 Януари