Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Конфитюр от помело и портокалиКонфитюр от помело и портокали
20 Февр.
Обелете помелото и го нарежете на едри парчета, а ако остане сок, го отделете в чаша....
Уникално смути с помело и бананУникално смути с помело и банан
16 Април
Прехвърля се в удобни чаши и може да се гарнира с парченце банан или помело. Да се консумира с удоволствие....
Домашен шоколадов крем с помело и ментаДомашен шоколадов крем с помело и мента
20 Юни
Така готовия шоколадов крем разпределяме в подходящи чаши и чакаме да се охлади. После поръсваме обилно кокосови стърготини. Върху тях от спрея сметана. Украсяваме с парченца помело и стръкче ментичка....
Плодов крем от помело с извара и кайсииПлодов крем от помело с извара и кайсии
20 Февр.
Нарежете на парченца обеленото и почистено от бялата коричка и семенцата помело и кайсиите....
Осем причини да похапваме сини сливи по-честоОсем причини да похапваме сини сливи по-често
26 Август
Сините сливи са важен продукт в кулинарията. Те са вълшебната съставка в редица сладкиши, пайове, рула, торти, палачинки, козунаци, мармалади, компоти, кексове, ошави, кремове. Заради своя сладко-кисел вкус...
Кекс със сладко от смокини, помело и течен шоколадКекс със сладко от смокини, помело и течен шоколад
20 Юни
Слагаме стафидите, нарязаното на ситно помело и счуканите орехи. Объркваме добре. Тази смес сипваме във форма за кекс, която е намазнена и набрашнена. Печем кекса на 170 градуса за около 60 минути....
Няколко причини да похапвате печен лукНяколко причини да похапвате печен лук
29 Март
Лукът има силно антибактериално действие. Любопитен факт е, че при термична обработка той не губи полезните си качества. При печене лукът губи само част от натрапчивия вкус и миризма, но полезните вещества в него остават...
Сериозни причини да похапвате повечко гроздеСериозни причини да похапвате повечко грозде
19 Окт.
Редовното похапване на този плод ще ви помогне да се избавите от неприятния запек, лошото храносмилане, бъбречни проблеми, дори от мигрена....
Защо да похапвате тиквени семки по-често?Защо да похапвате тиквени семки по-често?
30 Окт.
Много често обаче, ние изхвърляме нейните семки и дори не подозираме колко са полезни....
Защо трябва да похапвате батати по-често?Защо трябва да похапвате батати по-често?
05 Дек.
Тези сладки картофи често заменят вкуса на ямс (вид мексикански сладък картоф), като между тях има разлики не само във вкуса, но и в хранителната им стойност....
Няколко невероятни причини да похапваме ревенНяколко невероятни причини да похапваме ревен
12 Окт.
Изключително често се използва за лечение на чревни инфекции и за ликвидирането на чревни паразити. С това обаче здравословните свойства на това чудотворно растение не свършват....
7 важни причини да похапвате повече батати7 важни причини да похапвате повече батати
27 Март
Със сигурност бататите не могат да изместят познатите у нас картофи, но пък има много причини от време на време да редувате двата вида зеленчук....
Дами, ето 7 причини да похапвате броколиДами, ето 7 причини да похапвате броколи
30 Окт.
Броколи е името на зеленчук, който през последните години си спечели славата на суперхрана. Това растение е родственик със зелето и карфиола, но според специалитет е дори по-полезно от тях. Розичките броколи са...
Защо да похапваме по-често печен нахутЗащо да похапваме по-често печен нахут
24 Май
В тази статия ще проучим защо трябва да обмислите по-често включването на печен нахут във вашата рутинна закуска....
Няколко причини да похапваш червен оризНяколко причини да похапваш червен ориз
29 Юли
Червеният ориз е вид неполиран ориз, който има по-висока хранителна стойност в сравнение с белия. Времето за готвене е сравнително повече от това на белия ориз, но има по-приятен вкус. Богат е на фибри, витамин В1 и В2...
Причини за често повръщанеПричини за често повръщане
26 Юли
За изясняване естеството и причините на повръщането трябва да се уточни времето на тяхната поява - на празен стомах, след нахранване, при промяна положението на тялото, както и дали болният изпитва облекчение след повръщането...
Причини за често киханеПричини за често кихане
04 Юни
Обикновено кихавиците са толкова чести, че не можем да се спрем. Вирусите всъщност дразнят епителните клетки, чиято задача е да предпазват белите дробове....
Помело, полято с ромПомело, полято с ром
18 Февр.
Обелете, почистете от бялата кожичка плода помело и разделете месестата част на филенца. Залейте ги със смес от захарта и рома, украсете с листенцата мента и поднесете....
ПомелоПомело
29 Юли
4
Често спрягат помелото за краля на цитрусовите плодове....
10 причини да консумирате ядки по-често10 причини да консумирате ядки по-често
01 Февр.
Консумирането на тези храни е от ключово значение за предотвратяване на многобройни чести и хронични заболявания. За по-здрав сън....
Зимна плодова салата с помелоЗимна плодова салата с помело
10 Дек.
Почистете плодовете и ги нарежете на малки парченца. Разпределете ги в десертни купички. Смесете рома, карамела и кафявата захар в съд на котлона и щом се хомогенизират, снемете от котлона. Залейте плодовете с ароматния...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
7 причини да консумирате цитрусови плодове по-често7 причини да консумирате цитрусови плодове по-често
12 Януари
И ако още не сте ги направили част от ежедневното си меню, даваме ви 7 причини да го сторите незабавно. 1....