Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
9 зеленчука с много протеини! Ще ви държат сити дълго време9 зеленчука с много протеини! Ще ви държат сити дълго време
27 Август
Попай е известен с това, че се хвали постоянно с огромните си бицепси. Каква е неговата тайна? Всички знаем - спанакът. Но това не е единственият зеленчук, който може да ни достави енергия и сила. Много зеленчуци съдържат...
Диета с боб и лещаДиета с боб и леща
15 Януари
Ако трябва някак да дефинираме идеалната диета, то тя трябва да бъде лесна за изпълнение, да не изисква усилията, присъщи на гладуването и да постигне основната си цел. Ако бъде съставена от вкусна и приятна храна, още...
Храните за висок лептин - хормонът, който ни държи ситиХраните за висок лептин - хормонът, който ни държи сити
21 Септ.
Те помагат на отслабването по този начин; - Грейпфрут Този цитрус топи мазнините и държи метаболитните процеси активни....
Тайните на вкусния боб, леща и нахутТайните на вкусния боб, леща и нахут
12 Март
18
Преди приготвянето на боб, леща и всички видове бобови култури е добре да се накиснат за една нощ в студена вода, при пропорция 1 чаша боб на 4 чаши вода. Водата, която не е попила в боба, се излива на сутринта и той...
Как по-дълго време да се чувстваме ситиКак по-дълго време да се чувстваме сити
06 Дек.
Важното е да избирате сложни въглехидрати, които се съдържат в зеленчуците, плодовете и пълнозърнестите култури, тъй като те по-дълго време се преработват в стомаха и запазват чувството на ситост по-дълго време....
Кюфтенца от боб и леща за великденските постиКюфтенца от боб и леща за великденските пости
05 Април
Те са леки, хранителни и ужасно вкусни. Правят се лесно и бързо, а великденските пости са тяхното време. Но не само защото кюфтенцата от боб и леща са толкова апетитни, че със сигурност ще ви се иска да ги опитвате още и...
Съхранение и консервиране на боб, грах и лещаСъхранение и консервиране на боб, грах и леща
28 Май
Той не бива да е престоял прекалено дълго преди да започнете процеса на консервиране....
Бухтички със сирене от детството ниБухтички със сирене от детството ни
28 Август
Пресятото брашно се смесва на сухо със солта, захарта , сиренето и содата. Сипва се по малко хладка вода и се бърка до оформяне на тесто за точене. Точи се на масата и се реже на ромбоиди. Пържат се в сгорещено...
Постни крокети от боб, леща и картофиПостни крокети от боб, леща и картофи
03 Ноем.
В купа смесваме праза, ориза, намачканите сварени картофи, нарязания на ситно сварен морков, сварените леща и боб. Посоляваме на вкус и прибавяме нарязан пресен магданоз....
Протеинов дип от боб, леща и цвеклоПротеинов дип от боб, леща и цвекло
30 Март
В каната на мощен блендер или нутрибулет сипваме 1 чаена чаша отцеден бял боб от буркан, 1 кафена чаша сварена кафява леща и 2-3 супени лъжици сусамов тахан....
Боб мунг с черна лещаБоб мунг с черна леща
21 Окт.
Бобът мунг с черна леща е готов....
Салата от боб и лещаСалата от боб и леща
23 Ноем.
Готовата леща отцеждаме добре от водата. Свареният морков нарязваме на ситни парченца. В купа смесваме сварения боб (1 ч.ч.), лещата и моркова. Прибавяме кръгчета нарязан праз от бялата част на стръка....
Леща с боб на фурнаЛеща с боб на фурна
30 Април
Ястието от леща с боб се пече в умерено загрята фурна за около 50 минути. Леща с боб на фурна сервирайте с домашна содена питка. Вкусно ястие с леща!...
Боб с леща на фурнаБоб с леща на фурна
29 Дек.
Нарежете морковите и ги сварете с лещата. Бобът е предварително сварен. Смесете боба с лещата и морковите, овкусете ги с чубрица и сол и прехвърлете в тава. Залейте с доматите и олио. Разтворете брашното в малко вода...
Лазаня с леща и червен бобЛазаня с леща и червен боб
01 Август
Лазанята с леща и червен боб е готова....
Кекс от зелен боб и лещаКекс от зелен боб и леща
27 Януари
Лещата се сварява предварително и в голяма купа се смесва със зеления боб. Добавят се яйцата, всички подправки и всичко се пасира. Намазва се с мазнина и се набрашнява форма за кекс....
Пюре от боб и червена лещаПюре от боб и червена леща
12 Юни
Сварете в отделни тенджери боба и лещата, защото времето за кулинарната им обработка е различно. Готовите варива смесете и ги пасирайте, като добавите млякото, маслото и брашното. Сложете да се вари, като бъркате,...
ЛещаЛеща
31 Май
В редица държави лещата се приготвя смесена с ориз. В Средния Изток подобно ястие е муджадара, при което към лещата се прибавя задушен в растителна мазнина лук....
Чорба с кисело зеле, боб и лещаЧорба с кисело зеле, боб и леща
23 Ноем.
Разбъркваме няколко пъти и когато продуктите омекнат и останат на мазнина, наливаме гореща вода (5-6 ч.ч.) и като заври чорбата, прибавяме измита в няколко води леща (3-4 с.л. или повече по вкус )....
Супа от боб и леща с канелаСупа от боб и леща с канела
07 Юни
Щом се задушат, се налива бульонът, отцеденият боб, лещата и се долива вода. Вари се до пълна готовност на лещата и супата се подправя с лимоновият сок, куркумата, канелата, черният пипер и солта....
Храните, с които ще се чувствате сити за по-дълго времеХраните, с които ще се чувствате сити за по-дълго време
28 Февр.
Орехи Това е още една храна, която може да ви помогне да се чувствате сити за по-дълго време....
Оранжева лещаОранжева леща
28 Март
Лещата е продукт с богато протеиново съдържание от растителен произход. В нея има толкова протеини, колкото и в месото, а сложните въглехидрати, минералите и влакнините в допълнение към протеина, я правят изключително здравословен...
Зелена ЛещаЗелена Леща
09 Март
Освен незаменими аминокиселини, високото протеиново съдържание означава и по-дълго чувство за ситост. За това допринасят и неразтворимите фибри, на които е богата....
Червена ЛещаЧервена Леща
22 Окт.
Сортът най-напред е култивиран на територията на днешните държави Турция и Сирия. Това е станало преди около 7 хиляди години. На това се дължи широкото разпространение на сорта в ориенталската кухня....
Супа от леща с нахут и черен бобСупа от леща с нахут и черен боб
03 Март
Варивата се накисват предварително в студена вода за 12 часа. След това се отцеждат. Бобът и нахутът се слагат в голяма тенджера с вода и се варят 30 мин. Добавя се лещата и се вари 25-30 мин., или докато бобът, нахутът...