Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Бял пиперВ миналото той се е използвал за лечение на циреи, болки в гърлото, астма, болки в гърба и редица други оплаквания.
Народна медицина с бял пипер
От много векове белият пипер се използва от индийските лечители....
31 Август
Сьомга с бял пиперПосоляваме и поръсваме с бял пипер, той има по-деликатен вкус и не се натрапва на окото....
07 Юли
Заешко в масло и бял пиперИзвадете месото и оставете да се отцеди от водата.
Поръсете месото със останалия пипер, в дълбок тиган разтопете маслото, прибавете месото и задушете заешкото до златисто.
Заешкото в масло и бял пипер е готово....
15 Май
Ананасово сорбе с бял пипер и малиниЗаливат се с ром, поръсват се с бял пипер и малко захар и се оставят 1 час.
Бадемите се запичат на сух тиган и се смилат.
Кръгчетата ананас се пасират със сметаната, 100 г захар и бадемите много добре....
08 Септ.
Свежи тиквички с пармезан и бял пиперДобавете морска сол, като е желателно да я смелите с мелничка или използвайте ситна такава. Поръсете с бял пипер и разбърквайки гответе още около 2-3 мин....
17 Май
Пилешко месо с царевица и бял пипер по полскиПилешкото месо се измива добре и се нарязва на ивици. Подсушава се и се запържва в дълбок съд, в който е разтопено маслото.
Месото се запържва по около 2 минути от всяка страна на силен огън, докато стане бяло.
Котлонът...
20 Януари
Мъжко мезе от шкембе с бял пипер и куркумаМъжкото мезе от шкембе с бял пипер и куркума е готово....
11 Дек.
Пилешко месо с царевица и бял пипер по полскиПилешкото месо се измива добре и се нарязва на ивици. Подсушава се и се запържва в дълбок съд, в който е разтопено маслото.
Месото се запържва по около 2 минути от всяка страна на силен огън, докато стане бяло.
Котлонът...
20 Януари
Риган - кога и защо да го използвамеВ медицината екстрактът от риган се използва при лечение на инфекции на репродуктивните пътища, при болезнена менструация, гъбични инфекции, стомашни разстройства и др....
04 Март
Масло от рапица - кога да го използвамеТо може да се използва за приготвяне на ястия и сосове, маринати, както и за овкусяване на салати. Най-добре е да го използвате сурово....
01 Юли
Хайлайтър: Какво е и как да го използвамеИзборът зависи изцяло от това на каква база са останалите използвани козметични продукти.
Следваща стъпка при избора на продукт са нюансите....
05 Окт.
Сладолед с бял шоколад, мента и лют пиперЛистенцата мента се махат, стръковете се смесват с течната сметана и се загряват на слаб огън, без да кипват. Ментата се маха, в сметаната се добавя солта и лютият пипер.
Жълтъците се разбъркват със захарта до бяло....
13 Април
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеСлагаме бульона да заври и в него разтваряме шафрана.
В тиган загряваме зехтина и в него запържваме ситно нарязания лук, докато стане прозрачен....
25 Февр.
Какво е кинако и как да го използвате?В печива
Кинако може да се използва във всякакви тестени продукти като всяко друго брашно....
26 Февр.
Олио от гроздови семки - за какво да го използвамеИзползвайте маслото от гроздови семки за сотиране на зеленчуци, пържене на месо или като основа за домашно приготвени салатни сосове....
27 Май
Аквафаба - какво е това и как да го използваме?Аквафабата може да се използва за замяна на яйчения белтък, затова и е наричана още вегетарианско яйце....
20 Дек.
Какво всъщност е Пеперони и как да го използвамеНай-популярните видове пеперони чушки
- Златист гръцки пипер;
- Бананов пипер, който расте в Америка;
- Сладки чушки....
22 Септ.
Как да замразим нахутРазпределете го в торбички, затворете ти и приберете в хладилника.
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
В лошо настроение сте? Ето как да го използватеАко сте ядосани, тъжни или усещате безизходица, може да използвате лошото си настроение за нещо градивно....
06 Август
Яхния Да си оближеш пръститеЗадушавам в тиган за кратко нарязаното месо, след което го запържвам съвсем леко.
Изкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат....
05 Февр.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1