Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Бял пиперБял пипер
31 Август
В миналото той се е използвал за лечение на циреи, болки в гърлото, астма, болки в гърба и редица други оплаквания. Народна медицина с бял пипер От много векове белият пипер се използва от индийските лечители....
Сьомга с бял пиперСьомга с бял пипер
07 Юли
Посоляваме и поръсваме с бял пипер, той има по-деликатен вкус и не се натрапва на окото....
Заешко в масло и бял пиперЗаешко в масло и бял пипер
15 Май
Извадете месото и оставете да се отцеди от водата. Поръсете месото със останалия пипер, в дълбок тиган разтопете маслото, прибавете месото и задушете заешкото до златисто. Заешкото в масло и бял пипер е готово....
Ананасово сорбе с бял пипер и малиниАнанасово сорбе с бял пипер и малини
08 Септ.
Заливат се с ром, поръсват се с бял пипер и малко захар и се оставят 1 час. Бадемите се запичат на сух тиган и се смилат. Кръгчетата ананас се пасират със сметаната, 100 г захар и бадемите много добре....
Свежи тиквички с пармезан и бял пиперСвежи тиквички с пармезан и бял пипер
17 Май
Добавете морска сол, като е желателно да я смелите с мелничка или използвайте ситна такава. Поръсете с бял пипер и разбърквайки гответе още около 2-3 мин....
Печен пипер с бял сосПечен пипер с бял сос
12 Юли
Печен пипер с бял сос може да се сервира и с чуден селски хляб....
Пилешко месо с царевица и бял пипер по полскиПилешко месо с царевица и бял пипер по полски
20 Януари
Пилешкото месо се измива добре и се нарязва на ивици. Подсушава се и се запържва в дълбок съд, в който е разтопено маслото. Месото се запържва по около 2 минути от всяка страна на силен огън, докато стане бяло. Котлонът...
Мъжко мезе от шкембе с бял пипер и куркумаМъжко мезе от шкембе с бял пипер и куркума
11 Дек.
Мъжкото мезе от шкембе с бял пипер и куркума е готово....
Пилешко месо с царевица и бял пипер по полскиПилешко месо с царевица и бял пипер по полски
20 Януари
Пилешкото месо се измива добре и се нарязва на ивици. Подсушава се и се запържва в дълбок съд, в който е разтопено маслото. Месото се запържва по около 2 минути от всяка страна на силен огън, докато стане бяло. Котлонът...
Риган - кога и защо да го използвамеРиган - кога и защо да го използваме
04 Март
В медицината екстрактът от риган се използва при лечение на инфекции на репродуктивните пътища, при болезнена менструация, гъбични инфекции, стомашни разстройства и др....
Масло от рапица - кога да го използвамеМасло от рапица - кога да го използваме
01 Юли
То може да се използва за приготвяне на ястия и сосове, маринати, както и за овкусяване на салати. Най-добре е да го използвате сурово....
Хайлайтър: Какво е и как да го използвамеХайлайтър: Какво е и как да го използваме
05 Окт.
Изборът зависи изцяло от това на каква база са останалите използвани козметични продукти. Следваща стъпка при избора на продукт са нюансите....
Сладолед с бял шоколад, мента и лют пиперСладолед с бял шоколад, мента и лют пипер
13 Април
Листенцата мента се махат, стръковете се смесват с течната сметана и се загряват на слаб огън, без да кипват. Ментата се маха, в сметаната се добавя солта и лютият пипер. Жълтъците се разбъркват със захарта до бяло....
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеРизото Миланезе, както го правят италианците
25 Февр.
Слагаме бульона да заври и в него разтваряме шафрана. В тиган загряваме зехтина и в него запържваме ситно нарязания лук, докато стане прозрачен....
Какво е кинако и как да го използвате?Какво е кинако и как да го използвате?
26 Февр.
В печива Кинако може да се използва във всякакви тестени продукти като всяко друго брашно....
Олио от гроздови семки - за какво да го използвамеОлио от гроздови семки - за какво да го използваме
27 Май
Използвайте маслото от гроздови семки за сотиране на зеленчуци, пържене на месо или като основа за домашно приготвени салатни сосове....
Аквафаба - какво е това и как да го използваме?Аквафаба - какво е това и как да го използваме?
20 Дек.
Аквафабата може да се използва за замяна на яйчения белтък, затова и е наричана още вегетарианско яйце....
Какво всъщност е Пеперони и как да го използвамеКакво всъщност е Пеперони и как да го използваме
22 Септ.
Най-популярните видове пеперони чушки - Златист гръцки пипер; - Бананов пипер, който расте в Америка; - Сладки чушки....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Разпределете го в торбички, затворете ти и приберете в хладилника. Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
В лошо настроение сте? Ето как да го използватеВ лошо настроение сте? Ето как да го използвате
06 Август
Ако сте ядосани, тъжни или усещате безизходица, може да използвате лошото си настроение за нещо градивно....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Задушавам в тиган за кратко нарязаното месо, след което го запържвам съвсем леко. Изкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...